288
|

Μια άλλη Ελλάδα

Μια άλλη Ελλάδα

Γύρισα και βρήκα μιαν άλλη Ελλάδα.
Παντού υβριδικά αυτοκίνητα, 1300 κυβικών, τα δέντρα ξαναφύτρωσαν, πράσινο παντού. Ακόμη και οι φωτιές έσβησαν. Μου το είχε πει ένας φίλος μου ο Τσάρλι, «μην ανησυχείς Νίνα μου, όταν με το καλό γυρίσεις, όλα θα έχουν φτιάξει».
Γυναίκες κατέκλυσαν την κυβέρνηση, οι φεμινιστικές προσπάθειες ετών επιβραβεύτηκαν, (θα ζήλευε και η Χίλαρι), γυναίκες με καλλίγραμμες γάμπες, γόβες αλλά και ταγάρια κατέκλυσαν την Βουλή. Ανάμεσα τους γυναίκες που έγραφαν λόγους και λόγους (στα ελληνικά) , ξεπεράσαν ακόμη και τον Τεντ Σόρενσεν τον κειμενογράφο του Κένεντι που έμεινε για πάντα δυνάμει πολιτικός.
Οι αναρχικοί κουκουλοφόροι αναθεώρησαν τις απόψεις τους περί επεισοδίων, (πέρασαν από τα Εξάρχεια και δεν τα ακούμπησαν), τα παιδιά των παιδιών των παιδιών των μεταναστών δεν θα απελαύνονται. Η Ελλάδα σοσιαλιστική, ναι και εμείς στα χνάρια της Αμερικής.
Πάει και η Εθνική Οδός ολοκληρώθηκαν τα έργα, έγινε ποτάμι πια, βιότοπος. Ήρθαν και οικονομολόγοι και οικονομολόγοι, (Αμερικανοτραφείς) (κάτι σαν τα Σικάγο Boys, τα παιδιά από το Σικάγο, που έστειλε την δεκαετία του 1970 ο Πινοσέτ για εκπαίδευση στις ΗΠΑ για να εφαρμόσει την θεωρία του Μίλτον Φρίντμαν και της ελεύθερης αγοράς. Ενώθηκε επιτέλους η Θεσσαλονίκη με την Αθήνα, καταργήθηκαν τα ανεξάρτητα Υπουργεία, άλλωστε τα υπουργεία της «Μακεδονίας» βρίσκονται πλέον στα Σκόπια.
Και οι λόγοι ρέουν σαν λόγοι του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ , λόγοι για μελλοντικές συμφωνίες με τη Τουρκία, όλα τα θέματα στην επίλυση, η Κύπρος, το Μακεδονικό, το περιβαλλοντικό, το κυκλοφοριακό. Ούτε η αφίσα του Καραμανλή στην είσοδο της Κατεχάκη δεν μπορεί να εμποδίσει αυτή την μεγάλη αλλαγή, το βλέμμα του άδειο, εκείνος φαντάζονταν μιαν άλλη Ελλάδα.
Γύρισα και βρήκα μιαν άλλη Ελλάδα πράγματι. Όλα άλλαξαν σε ένα βράδυ. Τι κρίμα που το Νόμπελ το έδωσαν ήδη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News