467
Ενα κοκτέιλ που αφρίζει. Δεκάδες τέτοια κοκτέιλ θα περιμένουν τους επισκέπτες στο MoMix | .

Μοριακά κοκτέιλ σε μια παράσταση για την επιστήμη

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2016, 19:56
Ενα κοκτέιλ που αφρίζει. Δεκάδες τέτοια κοκτέιλ θα περιμένουν τους επισκέπτες στο MoMix
|.

Μοριακά κοκτέιλ σε μια παράσταση για την επιστήμη

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2016, 19:56

Η εξωστρεφής και διασκεδαστική επιστήμη κάνει μία στάση σε ένα ξεχωριστό μπαρ με πολύχρωμα και εντυπωσιακά κοκτέιλ. Ο μαγευτικός κήπο του MoMix Bar που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας θα υποδεχτεί το βράδυ της Δευτέρας 18 Ioυλίου τους Science Reactors. Πρόκεται για μία ομάδα που «παντρεύει» με μοναδικό τρόπο την κωμωδία με την επιστήμη ενώ αποτελείται από νέους επιστήμονες, που συμμετείχαν και  διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Famelab (διεθνής διαγωνισμός που διοργανώνεται από το British Council για την ανάδειξη νέων ταλέντων στην επικοινωνία της Επιστήμης).

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα ιδιόμορφο βραδινό «κοκτέιλ» stand up science και molecular mixology (μοριακών μίξεων). «Πρόκειται για έναν καταπληκτικό χώρο στην Αθήνα», λέει στο Protagon η Ελένη Γραμματικοπούλου στην οποία ανήκει η ιδέα, ο σχεδιασμός και ο συντονισμός της παράστασης που συνδυάζει το χιούμορ με την επιστήμη. «Τα παιδιά στο MoMix κάνουν καταπληκτική δουλειά ενώ όποιος έρθει θα έχει την ευκαιρία να μυηθεί στον κόσμο των μοριακών cocktail μέσα από  διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην molecular mixology (σφαιροποίηση, ζελοποίηση, αφροί του αέρα)».

Οι MoMix (Aρης Χατζηαντωνίου, head bartender και Θοδωρής Κουτσόβουλου, Ιδρυτλής) θα προσφέρους στους θεατές της παράστασης ξεχωριστές συνταγές ενώ οι επιστήμονες θα χαρίσουν άφθονο γέλιο. Το στοίχημα των Science Reactors όπως έχει εκφραστεί μέσα από τις δεκάδες παραστάσεις που έχουν παρουσιάσει είναι να αποδείξουν ότι μία ομάδα μπορεί να απενοχοποίησει τη «σοβαροφάνεια» της επιστήμης, ότι οι επιστήμονες μπορούν να έχουν χιούμορ και φυσικά ότι η ίδια η επιστήμη μπορεί να γίνει και «απολαυστική».

Οι δράσεις της ομάδας – που είχε συναντήσει και το Protagon – είναι οι εξής δύο:

  • Science on Stage (Η Επιστήμη επί σκηνής). Πρόκειται για δυο θεατρικές παραστάσεις: το CSI Science: Εγκλημα στο εργαστήριο και Οι Ατομικοί Διάλογοι: από το σταφιδόψωμο στα κουάρκ, όπου επιστημονικά θέματα αναδεικνύονται με τρόπο ξεχωριστό και ελκυστικό. Τώρα ένα νέο θεατρικό έργο βρίσκεται στα σκαριά και αφορά τον Δαρβίνο και την Εξέλιξη. Τα κείμενα γράφει η Αννα Χριστοδούλου.
  • Stand‐up Science (κατά το γνωστό Stand‐up Comedy) όπου κάθε επιστήμονας καλείται μέσα σε πέντε λεπτά να παρουσιάσει με χιουμοριστικό τρόπο ένα θέμα επιστημονικής επικαιρότητας… και όχι μόνο.

Οι δράσεις της Ομάδας συνεχώς διευρύνονται με νέες συνεργασίες ενώ παράλληλα δρομολογούνται και άλλες επιστημονικές «εκφράσεις» συνδυάζοντας  διάφορες μορφές τέχνης (μουσική, χορός, εικόνα)!

Στο MoMix Bar συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι:

  • Στράτος Ασημέλλης, Χημικός, Υποψήφιος Δρ: Μικρούτσικες αλλαγές…
  • Δημήτρης Δούκογλου, Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός: Τεχνοφοβία και τεχνολαγνεία.
  • Τάκης Λάζος, Φυσικός: Σπινθηρισμός. Φλερτάρετε επιστημονικά
  • Ελένη Κοτζιά, Απόφοιτος Ιατρικών Εργαστηρίων και φοιτήτρια στο Φυσικό: Ιστορίες της κότας
  • Αθανάσης Κουστένης, Βιοχημικός: Η Γιαγιά μου, τα μαθηματικά και άλλες ιστορίες
  • Νίκος Μουστάκας. Eπιστήμων Υλικών: I need a hero!
  • Νίκος Παπαδημητρίου: Χημικός – Μηχανικός: Ο κουρέας του…Νεύτωνα!
  • Τζίμης Τσιμπίδας, Αστροφυσικός: Κληρονομικό χάρισμα
  • Αννα Χριστοδούλου, Φυσικός: Ποιος φοβάται την Τυτώ;

Παρουσιάζει: ο Δημήτρης Δούκογλου
Ιδέα/Σχεδιασμός/Συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου, Eπικοινωνία της Επιστήμης
Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Κώστας Βρεττός, Σκηνοθέτης

Info:
Ραντεβού την Δευτέρα 18 Ιουλίου / MoMix Bar – Κελεού 1, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...