342
|

Η ατζέντα της Γιούλας: Τρίτη 3 Νοεμβρίου

Γιούλα Ράπτη Γιούλα Ράπτη 3 Νοεμβρίου 2009, 05:44

Η ατζέντα της Γιούλας: Τρίτη 3 Νοεμβρίου

Γιούλα Ράπτη Γιούλα Ράπτη 3 Νοεμβρίου 2009, 05:44

Καλημέρα!

Αποσύρσεις 1: Η κυβέρνηση αποσύρει την απόσυρση των ΙΧ , ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αποσύρει την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος και οι συνέπειες της χθεσινής πανσελήνου συνεχίζονται… Οι αστρολόγοι συνιστούν: «μην παίρνετε βιαστικές αποφάσεις, μην αποσύρεστε και μην παρασύρεστε»…

Αποσύρσεις 2: Αποσύρετε τα καλοκαιρινά και αφήστε τις δικαιολογίες. Άναψαν ήδη καλολιφέρ και τζάκια. Και σήμερα έρχεται και βροχή και μπόρα και κάτι ξεγυρισμένα μποφόρ στα πελάγη, 9 μποφόρ. Τηλέφωνο στο Λιμεναρχείο αν πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε πλοίο.

Σήμερα: Η κυβέρνηση ανακοινώνει τις αποφάσεις για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και για έκτακτη εισφορά στις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις. Αν τριτώσει το … καλό, να ανησυχήσουμε;

Διάλειμμα για σάντουϊτς; Πατέρας του ο Τζον Μόνταγκιου, τέταρτος κόμης του Σάντουϊτς. Εφευρέτης του σάντουϊτς, που το έφτιαχνε για να μπορεί να τρώει και να μη χάνει χρόνο από την αγαπημένη του ασχολία, τη χαρτοπαιξία! Οι άλλοι ζήλευαν και ζητούσαν «το ίδιο με του Σάντουϊτς». Και από το 1718 που γεννήθηκε ο κόμης μέχρι ζητάμε όλοι το ίδιο.

 

Αινιγματική Μόνα: 1507. Ο σύζυγος της Λίζας Γκεραρντίνι, πλούσιος έμπορος από τη Βενετία, μισθώνει τις υπηρεσίες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι για να ζωγραφίσει το πορτρέτο της γυναίκας του. Ο ιταλός μετρ θα δημιουργήσει το αριστούργημά του, που έμεινε στην ιστορία ως Μόνα Λίζα.

 

100 δις δραχμές: Ναι, υπήρξε ελληνικό χαρτονόμισμα των 100 δις και κυκλοφόρησε σαν σήμερα το 1944. Το υπέγραφε σαν διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας ο Ξενοφών Ζολώτας. Εδώ κολλάει «είναι όλα τα λεφτά».

Σόρυ Γκέλερ: 1956. Ο πιο αυθεντικός μάγος όλων των εποχών , ο Μάγος του Οζ σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, το 1956. Η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά κλείνει σύντομα τα 100 χρόνια.

 

Ματίς. 3 Νοεμβρίου 1954. Πεθαίνει ο Γάλλος ζωγράφος Ανρί Ματίς. Έντονα χρώματα, πρόσωπα, νεκρή φύση. Το όνομά του ταυτίστηκε με το καλλιτεχνικό κίνημα των φωβιστών.

Πάμε Παλλάς; Ο σαξοφωνίστας Brandford Marsalis (βραβευμένος με τρία Γκράμι) και η μπάντα του ενώνουν τζαν, χιπ-χοπ και ροκ και μας περιμένουν στο θέατρο Παλλάς.

Η ατάκα των ημερών: «Η τέχνη δεν χρειάζεται θυσίες, οι θυσίες χρειάζονται τέχνη». Τζίμης Πανούσης.

Ραντεβού αύριο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News