836
|

Έτσι βγαίνει η Ελεύθερη Ώρα

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 5 Φεβρουαρίου 2014, 01:24

Έτσι βγαίνει η Ελεύθερη Ώρα

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 5 Φεβρουαρίου 2014, 01:24

O τίτλος αναγνώριζε τα σημάδια για την έλευση του Αντίχριστου. Εγώ διέκρινα ένα προσωπικό κάλεσμα. Ναι, είχε σημάνει η ώρα. Για την ακρίβεια, η Ελεύθερη Ώρα. Τηλεφώνησα στην εφημερίδα και είπα ότι θέλω να δω τη γέννηση ενός πρωτοσέλιδου. Ο 38χρονος εκδότης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είχε καμία αντίρρηση. Και γιατί να έχει; Δεν αποκλείεται να είναι και ο μοναδικός εκδότης στον κόσμο που, με τη βοήθεια του Χριστού και του Αντίχριστου, δεκαπλασίασε την κυκλοφορία της εφημερίδας του μέσα σε μερικούς μήνες. Το απόγευμα της Τρίτης, καθώς βάδιζα προς τα γραφεία της οδού Νικηταρά (του Τουρκοφάγου, φυσικά), η ματιά μου κύλησε πάνω στον πάγκο με τις εφημερίδες. Όλες είχαν τον σεισμό και τις ζημιές που προκάλεσε. Η Ελεύθερη Ώρα θύμιζε, απλώς, ότι τον είχε προβλέψει.

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, η εφημερίδα σήμερα θα έχει ως πρώτο θέμα τις προφητείες του Ομήρου για τον Αντίχριστο. «Υπάρχουν, ξέρεις, τρεις κρυφές ραψωδίες, τα κείμενά τους είναι στο Βατικανό ή στο Άγιον Όρος.». Στο τραπέζι της σύσκεψης συμφωνώ ότι η ιστορία μας είναι καλή. Αλλά, παιδιά, πώς είναι δυνατόν ο Όμηρος να έχει άποψη για τον Αντίχριστο, αιώνες πριν από τον Χριστό; «Θα βάλω τρεις τελείες πριν τον Αντίχριστο» μου λέει ο Μιχαλόπουλος. «Και όμως, ο Αντίχριστος υπάρχει στον Όμηρο» παρεμβαίνει ο Ησαϊας Κωνσταντινίδης.

Ο Ησαΐας, 39 ετών, είναι ο άνθρωπος πίσω από τα περισσότερα πρωτοσέλιδα με προφητείες, γέροντες και Αντίχριστο. Είναι ο άνθρωπος που ψάχνω. Το βιογραφικό του αρχίζει κάνοντας γνωστό ότι «είναι γιος του παλαιού διεθνούς ποδοσφαιριστή και προπονητή ομάδων Α' και Β' εθνικής κατηγορίας Γιάννη Κωνσταντινίδη.». Έχει διδακτορικό τίτλο στη Φιλοσοφία (στη Σόφια, μου είπε), ενώ είναι και πολιτικός επιστήμονας. Εν προκειμένω, όμως, το κυριότερο προσόν του δεν βρίσκεται στις ακαδημαϊκές επιδόσεις. «Κανένας δεν ξέρει τον Παΐσιο καλύτερα από τον Ησαΐα», εξηγεί ο εκδότης του. Λογικό. Για την Ελεύθερη Ώρα ο Παΐσιος είναι περίπου κάτι σαν συντάκτης. Όμως για τον Ησαΐα είναι πολλά περισσότερα. Διότι ο Ησαΐας Κωνσταντινίδης έχει γράψει το μοναδικό βιβλίο για τον γέροντα που φέρει πρόλογο του ιδίου του Αρχιεπισκόπου. «Κυκλοφορούν πολλά βιβλία για τον γέροντα γεμάτα βλακείες. Μόνο το δικό μου έχει την έγκριση της Εκκλησίας.». Τον ρώτησα για την πιο συγκλονιστική προφητεία του γέροντα. «Θα ζήσετε την κατάρρευση της μεταπολίτευσης.». Αυτό το έχω πει και εγώ, παρατήρησα με θράσος, είναι η αλήθεια. «Ο γέροντας το είπε στα τέλη της δεκαετίας του '80, όταν ο δικομματισμός είχε 80%». Αναδιπλώθηκα. Πρόσθεσε ότι ακόμα και η CIA έχει ασχοληθεί με τις προφητείες του Παΐσιου. Μεταξύ μας, ο γέροντας είναι παντού εκεί μέσα. Σε εικονίσματα, εξώφυλλα, στις κουβέντες των ανθρώπων. Αισθάνθηκα ότι αν έμενα ώρες εκεί μέσα, θα τον έβλεπα δίπλα μου στο τραπέζι της σύσκεψης.

Σε αυτό το τραπέζι, τις περισσότερες φορές, ο Γιώργος και ο Ησαΐας συζητούν και αποφασίζουν το κεντρικό θέμα της ημέρας. Υπάρχουν επίσης άλλες δύο κοπέλες που βοηθούν τον εκδότη στο στήσιμο της εφημερίδας. «Έχουμε μέλη της ΕΣΗΕΑ, πληρώνουμε το προσωπικό μας κανονικά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να είναι και στα γραφεία». Δεν έχω δει πιο ήσυχα γραφεία καθημερινής εφημερίδας. Για την ακρίβεια πρόκειται για δύο μεγάλα διαμερίσματα σε διαφορετικούς ορόφους. Η διακόσμησή τους έγινε από τον ιδρυτή της εφημερίδας και είναι εμφανές ότι δεν έχει αλλάξει: εικονίσματα αγίων, ανάμεσά τους ένα ξυλόγλυπτο με ένθετη την Παναγία, κάδρα ιερέων, ήρωες του '21, σκίτσα. Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Ρώτησα τον εκδότη αν στηρίζει Χρυσή Αυγή. «Πας καλά; Εδώ ο Μιχαλολιάκος μας απειλεί με μηνύσεις, έχουμε τη χειρότερη σχέση. Η γραμμή της εφημερίδας είναι Ελληνο-ορθοδοξία ως μία έννοια. Και ο Πούτιν εκεί επενδύει. Στην Ορθοδοξία. Έχει κάνει και κάτι fund…». Τον διακόπτω.

-Γιώργο, τα πιστεύεις αυτά που δημοσιεύεις στην εφημερίδα σου;
-Φυσικά και τα πιστεύω.
-Μα είναι παράλογα!
-Εξαρτάται πώς προσδιορίζεις τη λογική!
-Είναι λογική να κάνεις πρωτοσέλιδα με τον Αντίχριστο;
-Δεν προσεγγίζουμε τον Αντίχριστο ως διάβολο με κέρατα, αλλά ως ιδεολογία που συγκρούεται με το καλό.
-Ρε συ Γιώργο, αφού βάζετε απίστευτα πράγματα στην εφημερίδα!
-Και πριν από τρία χρόνια αν περιέγραφες τη νέα τάξη πραγμάτων θα σου έλεγαν ότι γράφεις απίστευτα πράγματα.
-Εδώ γράφετε προφητείες ότι θα πάρουμε την Πόλη. Και τι θα κάνουμε δέκα εκατομμύρια Τούρκους;
-Το βλέπεις κοντόφθαλμα. Αυτά εντάσσονται στα πλαίσια ευρύτερων κινήσεων γεωπολιτικής με έντονο τον ρόλο της Ρωσίας.

Πήγα πάσο και κράτησα τις μάρκες μου για να τις παίξω απέναντι στον Ησαΐα, που μου δείχνει αρχαίο χαρακτικό με τον Ορφέα ως εσταυρωμένο. Ξέρω ότι θα χάσω. «Ναι, ο Αντίχριστος υπάρχει στον Όμηρο ως ο δράκοντας, τέρας που συναντάς στον Δανιήλ και στην Αποκάλυψη. Ο Ιησούς ταυτίζεται με τον Οδυσσέα. Αλλά και με τον Ιάσονα. Διότι τι σημαίνει το όνομα του Ιάσονα; Αυτός που θεραπεύει. Όπως ο Ιησούς.». Κάτι είπα για τα UFO. «Μα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχουν εξωγήινοι. Όμως εκείνοι που θέλουν την παγκόσμια διακυβέρνηση μπορούν να στήσουν μία τραγωδία, να την αποδώσουν σε εξωγήινους και μετά να βάλουν τους ανθρώπους κάτω από τον ζυγό τους.».

Γέμισα την τσάντα μου με μικρά βιβλία για γέροντες, προφητείες, μασόνους, UFO, Πούτιν και φυσικό αέριο. Έφυγα, οι άνθρωποι είχαν εφημερίδα να βγάλουν. Όταν δείτε το πρωτοσέλιδο με τον Όμηρο και τον Αντίχριστο, παρακαλώ να μου αναγνωρίσετε την προφητεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News