372
| Youtube

«Κάναμε τη διαφήμιση για να κλείσουμε το μάτι»

Ιάσονας Καραμήτσος Ιάσονας Καραμήτσος 30 Αυγούστου 2016, 18:05

«Κάναμε τη διαφήμιση για να κλείσουμε το μάτι»

Ιάσονας Καραμήτσος Ιάσονας Καραμήτσος 30 Αυγούστου 2016, 18:05

Το βιντεάκι αποτελείται από μια μόνο εικόνα. Με πλάνα μονταρισμένα το ένα μετά το άλλο, ακολουθώντας την «ιντερνετική» λογική. Επί ένα λεπτό, ο πρωταγωνιστής μας βρίζει την γυναίκα του. Ο λόγος; Η γυναίκα φαίνεται έχει συμφωνήσει με την κόρη της για να σπουδάσει σε μία σχολή που λέγεται «Γιάφκα». Μία σχολή με κινηματογραφικά εφέ και άλλες «μοντερνιές» που δεν φαίνεται να συγκινούν ιδιαίτερα τον «λαϊκό» πατέρα.

Το πρόσωπο του πρωταγωνιστή είναι γνωστό. Λέγεται Ερρίκος Λίτσης. Ο ηθοποιός που έπαιζε τον πατέρα στην ταινία «Σπιρτόκουτο» του Γιάννη Οικονομίδη. Και τον συνεχίζει ως παρωδία. Πώς όμως μία διαφήμιση ενός λεπτού εμφανίζεται ξανά και ξανά σε όλους τους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης; Πώς κατάφερε να μιλάνε όλοι τις τελευταίες ημέρες γι’ αυτήν;

«Ολο το κόνσεπτ είναι βασισμένο στο Σπιρτόκουτο. Ιδιος ηθοποιός, ίδια θέση κάμερας, ίδια ομιλία. Τα πάντα» μας λέει ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Αντώνης Κοτζιάς. «Η ιδέα ήταν δική μου. Την μοιράστηκα με τον Γιάννη Οικονομίδη και του άρεσε. Μετά είπαμε την σκέψη μας στον Ερρίκο Λίτση και αποφασίσαμε να το κάνουμε».

Πώς όμως προέκυψε μία διαφήμιση τόσο έξω από τα συνηθισμένα; Ο Αντώνης Κοτζιάς λέει: «Προσωπικά εμένα με ενοχλούν αυτές οι διαφημίσεις με τα αγγλικά που μιλούν με ελληνική προφορά. Ή με τους πιτσιρικάδες που φορούν κουστούμια και δείχνουν πως θα έχουν μία μεγάλη καριέρα. Πάντα με εκνεύριζαν. Από την άλλη είχα ένα παράπονο από το δικό μου ξεκίνημα σε αυτήν την δουλειά με όλα τα εμπόδια που βρήκα από ένα κομμάτι του οικογενειακού περιβάλλοντος. Την ελληνική κοινωνία γενικότερα..»

Μέσα σε λίγες ώρες το συγκεκριμένο βιντεάκι έκανε τον γύρο του Διαδικτύου. «Πέρυσι υπήρχε ένα πιο συμβατικό διαφημιστικό που έδειχνε την δουλειά μας» λέει ο Αντώνης Κοτζιάς. «Φέτος ήθελα κάτι διαφορετικό για να το διασκεδάσω και εγώ. Θέλαμε να κλείσουμε το μάτι σε αυτούς που τους αρέσει το σπιρτόκουτο. Εγώ αυτόν τον ήρωα δεν τον σιχαίνομαι. Τον αγαπάω. Ειδικά όσο μεγαλώνω αυτός ο χαρακτήρας δεν με ενοχλεί. Είναι ένα κομμάτι ελληνικό και μ’ αρέσει που υπάρχει».

Ο Αντώνης Κοτζιάς ομολογεί: «Πάντα προσπαθούμε να λειτουργούμε έξω από το στενό πλαίσιο. Γενικότερα ότι έχουμε κάνει είναι έξω από τους κανόνες που ακολουθούν όλοι. Αυτό το βίντεο έγινε μία μέρα που είχαμε μαζευτεί όλοι η παρέα. Αυτοσκοπός δεν ήταν να πάει καλά και να το δουν όλοι».

info: www.yafkaschool.gr , https://www.facebook.com/yafkaschool/

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...