792
Hδη από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζονται φόβοι για αναζωπύρωση παλιών λογαριασμών στον κόσμο της νύχτας | ΙΝΤΙΜΕnews

Εξι πράγματα που γνωρίζουμε για την εκτέλεση Στεφανάκου

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 13:48
Hδη από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζονται φόβοι για αναζωπύρωση παλιών λογαριασμών στον κόσμο της νύχτας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Εξι πράγματα που γνωρίζουμε για την εκτέλεση Στεφανάκου

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 13:48

Στον ακήρυχτο «πόλεμο της νύχτας» αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ. απαντήσεις για την δολοφονία Στεφανάκου το απόγευμα της Τετάρτης στο Χαϊδάρι, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αιματηρές διαμάχες μεταξύ των «αρχινονών» και στα συμβόλαια θανάτου που κατά καιρούς υπέγραφε ο ένας για τον άλλον.

1. Τελευταίο θύμα του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ των διάφορων αρχιμπράβων – εκβιαστών, ο Βασίλης Γρίβας που δολοφονήθηκε (επίσης) μία Τετάρτη του Μαΐου του 2017 έξω από το δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά, την ώρα που πήγαινε να αφήσει τον γιο του.

Ηδη, γνωρίζοντες την «πιάτσα» -όπως χαρακτηριστικά αυτοπαρουσιάζονται- έσπευσαν να συνδέσουν τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου με αυτή του Γρίβα, κάνοντας λόγο για εκτέλεση – «απάντηση», χωρίς ωστόσο να μπορεί να επιβεβαιωθεί η εκδοχή αυτή.

2. Την ίδια στιγμή, δια του γνωστού ποινικολόγου Αλέκη Κούγια διαψεύστηκαν οι  φημολογίες που έφερναν τον επίσης «διάσημο» τέως τρόφιμο των φυλακών Κώστα Ναστούλη (ο οποίος έχει θρηνήσει στον πόλεμο της νύχτας τον μεγαλύτερο αδελφό του Γεράσιμο) να σχετίζεται με την εκτέλεση Στεφανάκου.

Ως δικηγόρος του Ναστούλη,  ο κ. Κούγιας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταφέρεται εναντίον τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, αλλά και ειδησεογραφικών sites, που «εγκατεστημένοι στην είσοδο του Μεγάρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών», διαδίδουν την »ψευδή και συκοφαντική» για τον εντολέα του είδηση ότι είναι μεταξύ των υπόπτων για την ανθρωποκτονία.

«Σήμερα», αναφέρει ο κ. Κούγιας,  «ο Κωνσταντίνος Ναστούλης έχει δημιουργήσει οικογένεια, είναι παντρεμένος με μια αξιόλογη δικηγόρο, έχει ένα μικρό κοριτσάκι, το οποίο πηγαίνει στο σχολείο, εργάζεται καθόλα νόμιμα και ουδέποτε από τον χρόνο αποφυλακίσεώς του έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα σε οποιονδήποτε και για οτιδήποτε.

Κατ’ εντολήν του δηλώνω ότι οποιοσδήποτε από αυτή τη στιγμή διαδώσει την οιαδήποτε είδηση, έστω και περιγραφικά, η οποία τον συσχετίζει με την ανθρωποκτονία Στεφανάκου, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη».

3. Σε κάθε περίπτωση, οι πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. συγκλίνουν στο ότι η δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου εντάσσεται στο κεφάλαιο των συμβολαίων θανάτου.

Από τα ευρήματα και τον τρόπο που έδρασαν οι εκτελεστές του είναι ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για επαγγελματίες που εκτελούσαν συμβόλαιο θανάτου για λογαριασμό τρίτου.

Οι δράστες αποδείχθηκε ότι γνώριζαν καλά ότι η μαύρη BMW του πρώην βαρυποινίτη ήταν θωρακισμένη. Ψύχραιμοι (και αφού ο Στεφανάκος είχει επιβιβαστεί στο ΙΧ)  ακριβώς στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Παπανδρέου, άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού και τον γάζωσαν με καλάσνικοφ. Στο σημείο βρέθηκαν συνολικά 29 κάλυκες και στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν δύο θραύσματα βολίδων. Η βαλλιστική εξέταση θα δείξει κατά πόσον το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν. Πάνω στο θύμα βρέθηκε ένα 38άρι περίστροφο, το οποίο δεν πρόλαβε καν να τραβήξει.

Η λευκή μηχανή τύπου Tiger, με την οποία διέφυγαν οι δράστες κατευθυνόμενοι προς τον Ασπρόπυργο, είχε δηλωθεί ως κλεμμένη τον περασμένο Δεκέμβριο στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης.

4. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση αναζητούν στοιχεία στο υλικό από κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν έξω από το ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο κτιρίου στη Λεωφόρο Αθηνών, όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του ο Στεφανάκος  (στον πρώτο όροφο στεγάζονται τα γραφεία εταιρείας διανομής υγραερίου, που είχε συστήσει ο ίδιος μετά την αποφυλάκισή του το 2016 από τον Κορυδαλλό).

Ερευνώνται επίσης οι κλήσεις στο κινητό του Στεφανάκου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της δολοφονίας του κατέβηκε -για άγνωστους λόγους- εσπευσμένα από τα γραφεία της εταιρείας χωρίς να συνοδεύεται από τους σωματοφύλακές του και χωρίς να λάβει τα συνηθισμένα μέτρα ασφαλείας (ο ίδιος γνώριζε για τις απειλές εναντίον, διαμηνύοντας ότι υπολογίζει τους πάντες, αλλά δεν φοβάται).

5. Όσο για το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία και έδωσε τη σχετική εντολή, οι έρευνες στρέφονται σε μία σειρά από κακοποιούς και αρχιμπράβους με τους οποίους φέρεται ο Στεφανάκος να είχε στο παρελθόν διαμάχες. Σύμφωνα με τα «Νέα», γνωστή ήταν η διαμάχη του με νονό των δτικών προαστίων, αν και τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι τα είχαν βρει μεταξύ τους.

Κατά την ίδια πηγή, στο κάδρο των ερευνών μπαίνει και μια διαμάχη στον υπόκοσμο και με έναν άλλο κακοποιό, αρχηγικό στέλεχος συμμορίας εκβιαστών. Η κόντρα του με πρωτοκλασάτα στελέχη της νύχτας είχε πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε εις βάρος του κακοποιού λέγεται ότι είχε υπογραφεί συμβόλαιο θανάτου ύψους 50.000 ευρώ.

6. Πέρα από τις προφανείς περιπτώσεις ανοικτών λογαριασμών που φέρεται να είχε ο Στεφανάκος με ανθρώπους της νύχτας, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν στοιχεία και μέσα από τον κύκλο των τελευταίων επαγγελματικών κινήσεων του 58χρονου αλλά και στον κόσμο του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να είχαν ενοχλήσει κάποιους τα νέα επαγγελματικά  ανοίγματα που επιχειρούσε τον τελευταίο καιρό.

«Δεν ερευνώνται μόνο οι προφανείς περιπτώσεις ανοικτών λογαριασμών ή αλλιώς των ανεξόφλητων γραμματίων που είχε ο Στεφανάκος με ανθρώπους της νύχτας. Ψάχνουμε στον κύκλο των τελευταίων επαγγελματικών κινήσεων του 58χρονου αλλά και στον κόσμο του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων», αναφέρει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει: «Το ενδεχόμενο τα νέα επαγγελματικά του ανοίγματα να ενόχλησαν κάποιους δεν μπορεί να αποκλειστεί…».

Διάχυτη πάντως είναι η ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. για τον κίνδυνο βεντέτας στον κόσμο της νύχτα με αναζωπύρωση παλιών λογαριασμών…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...