393
Τα γελάκια και η άνετη πόζα στον καναπέ με τον τσολιά δεν ήταν αρκετά για το προφίλ που ήθελε να περάσει ο κ. Παππάς | Alpha/YouTube

Τι απάντησε ο Παππάς στην ερώτηση αν έκανε… μπάφο με τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2017, 15:00
Τα γελάκια και η άνετη πόζα στον καναπέ με τον τσολιά δεν ήταν αρκετά για το προφίλ που ήθελε να περάσει ο κ. Παππάς
|Alpha/YouTube

Τι απάντησε ο Παππάς στην ερώτηση αν έκανε… μπάφο με τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2017, 15:00

Συνέχεια στις συζητήσεις με πρόσωπα της πολιτικής σκηνής έδωσε την Τρίτη ο τσολιάς της «Ελληνοφρένειας» του Alpha. Μετά τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Κώστα Μπακογιάννη και την Ολγα Γεροβασίλη, σειρά είχε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και «δεξί χέρι» του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

Η αλήθεια είναι η συγκεκριμένη συνέντευξη δεν είχε το ύφος  των προηγούμενων, καθώς ο υπουργός -όσο και και αν προσπαθούσε να το παίξει άνετος- δεν βοήθησε καθόλου στη ροή της κουβέντας με τον τσολιά, αφού τις περισσότερες φορές είτε απέφευγε ουσιαστικά να απαντήσει στο ερώτημα που του είχε γίνει, είτε απαντούσε με τον γνωστό «ξύλινο» λόγο, χρησιμοποιώντας τις γνωστές συριζαϊκές κοινοτοπίες.

Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα όταν κλήθηκε να απαντήσει για τα ψέματα που είπε ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του στον ελληνικό λαό για να εξασφαλίσει την ψήφο του και τις… κωλοτούμπες σε μία σειρά από ζητήματα, όπου από την επαναστατική ρητορική και καταγγελία πέρασε, δύο χρόνια μετά, στην πλήρη εφαρμογή των πιο αντιλαϊκών μέτρων (βλ. πλειστηριασμούς, μνημόνιο και «αυταπάτες», υπερφορολόγηση κτλ).

Εκεί όμως που κόμπιασε –σε αντίθεση με την αντίδραση προηγούμενων συνομιλητών του τσολιά, όπως οι Στ. Θεοδωράκης και Κ. Μπακογιάννης– ήταν όταν ρωτήθηκε αν έχει κάνει μπάφο. «Αυτά δεν είναι πράγματα που πρέπει να συζητάμε στην τηλεόραση», είπε. «Ευχαριστώ για την απάντηση», παρατήρησε με νόημα ο τσολιάς.

Η ερώτηση κόλλησε με αυτή για το αν θυμάται ο υπουργός κάποιες χαλαρές στιγμές μαζί με τον συνοδοιπόρο του στην πολιτική (και σημερινό πρωθυπουργό του) Αλέξη Τσίπρα. Ενδεικτικά θυμήθηκε κάποιες στιγμές χαλάρωσης σε Σέριφο και Νάξο, «μιλάμε για μια 20ετία». «Τσίτσιδοι και άπλυτοι, αξύριστοι», παρατήρησε ο τσολιάς με τον υπουργό να μην μπορεί να συγκρατήσει τα γέλια του (δείτε το σημείο της συνέντευξης στο 14.40 του βίντεο κάτω).

https://www.youtube.com/watch?v=Ol_5L3eYVqQ

Ο μορφασμός του όμως και η «σφιχτή» απάντηση  που έδωσε στο καθιερωμένο πια ερώτημα του τσολιά, φανέρωσε τη δυσκολία του κ. Παππά να προσαρμοστεί στο χαλαρό στυλ της κουβέντας. Περιέγραψε άλλωστε τον κ. Τσίπρα ως απόλυτα ειλικρινή και καθαρό προς τον ελληνικό λαό! «Είναι ο μοναδικός Πρωθυπουργός που μιλάει με ειλικρίνεια για ό,τι καταφέρνει και ό,τι δεν καταφέρνει. Και γι’ αυτό θα ολοκληρώσει την τετραετία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Με άλλα λόγια, καλή η προσπάθεια να περάσει μέσω της δημοφιλούς εκπομπής ένα πιο χαλαρό προφίλ στα πρότυπα του μέσου πολίτη, αλλά όπως αποδείχθηκε θα ήταν μάλλον καλύτερο να μείνει στις συνηθισμένες πολιτικές συνεντεύξεις, όπως στην προηγούμενη που «είχε δώσει» στον τσολιά τον Φεβρουάριο του 2016, έστω μέσω μοντάζ:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...