341
Το κτίριο του ΣτΕ με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης | twitter

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2018, 21:15
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/5/2018 23:48
Το κτίριο του ΣτΕ με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης
|twitter

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2018, 21:15
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/5/2018 23:48

Ζημιές στη είσοδο του Συμβουλίου της Επικρατείας προκάλεσαν τη Δευτέρα περί τα 70 άτομα, τα οποία δήλωσαν στον φρουρό του κτιρίου ότι ήταν μέλη του «Ρουβίκωνα».

Σύμφωνα με αστυνομικές και δικαστικές πηγές, όπως έγραψε το ΑΜΠΕ, τα άτομα εισήλθαν στο κτίριο σε δύο ομάδες, ζήτησαν επιτακτικά από τον φρουρό να μην αντιδράσει, έσπασαν υαλοπίνακες της εισόδου, προκάλεσαν ζημιά στο μηχάνημα ελέγχου της εισόδου και έριξαν χρώματα στο κτίριο. Φιάλη που περιείχε χρώμα δέχθηκε στο χέρι ο φρουρός του κτιρίου. Ακολούθως, αποχώρησαν.

Την ώρα εκείνη συνεδρίαζε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, η οποία λίγο αργότερα διακόπηκε προγραμματισμένα.

Την ευθύνη ανέλαβαν από κοινού οι οργανώσεις Ρουβίκωνας, Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, οι οποίες, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ λόγω της απόφασης του, που έκρινε “συνταγματικό” τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.

Για «κατάπτυστη πολιτική επιλογή» της κυβέρνησης και ανοχή έναντι των πράξεων του Ρουβίκωνα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας την επίθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Μετά την έφοδο του Ρουβίκωνα ακόμη και στο ΣτΕ δεν έχει πια σημασία αν τα μέλη του δρουν με την ανοχή του Μαξίμου ή με τον εσκεμμένο αφοπλισμό της Αστυνομίας. Όταν ο δήμαρχος Τήνου μηνύει και συλλαμβάνονται επί τόπου οι Ρουβίκωνες, η ανοχή της δράσης τους από την κυβέρνηση είναι προφανές ότι οφείλεται σε μια κατάπτυστη πολιτική επιλογή που επέφερε απόψε ακόμη και ευθεία απειλή προς τη Δικαιοσύνη».

«Φτάνει πια, ανοχή τέλος», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του μετά το νέο χτύπημα του Ρουβίκωνα.

«Οι Ρουβίκωνες συνεχίζουν ανενόχλητοι τις επιθέσεις τους. Μετά τις πρεσβείες  σειρά είχε το Συμβούλιο της Επικρατείας», σημειώνει το ΚΙΝΑΛ και κατηγορεί την ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη: «Ο ανύπαρκτος υπουργός κ. Τόσκας και η κυβέρνηση παρακολουθούν από διακριτική απόσταση για να μην διαταράξουν τη δράση των χαϊδεμένων παιδιών τους. Η χώρα μοιάζει παραδομένη στη βία ακραίων στοιχείων, που δέρνουν προπηλακίζουν, εισβάλλουν σε δημόσια κτίρια. Φτάνει πια, ανοχή τέλος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...