646
Ο Λούκι Λουκ «συναντά» τον Μέγα Αλέξανδρο στην παραλία της Θεσσαλονίκης. «Μα είναι ένας καουμπόι!» | Achdé

Είναι ο Μέγας Αλέξανδρος καουμπόι;

Ο Λούκι Λουκ «συναντά» τον Μέγα Αλέξανδρο στην παραλία της Θεσσαλονίκης. «Μα είναι ένας καουμπόι!»
|Achdé

Είναι ο Μέγας Αλέξανδρος καουμπόι;

Δυο Θεσσαλονικείς λάτρεις των κόμικς αποφάσισαν να κάνουν την αγάπη τους επάγγελμα κι από τις 5 ως τις 7 Μαίου, στη Θεσσαλονίκη, οργανώνουν για 3η χρονιά το «The Comic Con», το απόλυτο φεστιβάλ κόμικς και animation. Στο πλαίσιο αυτό, το κοινό θα έρθει σε επαφή με διάσημους δημιουργούς και cosplayers από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ παράλληλα θα συμμετέχει σε events, θα παρακολουθήσει workshops και masterclasses, θα λάβει μέρος σε διαγωνισμούς και happenings, ενώ. Στόχος του «The Comic Con» είναι να συγκεντρώσει κάτω από την ίδια στέγη όλους τους λάτρεις της 9ης τέχνης, αλλά και ό,τι έχει να κάνει με τον κόσμο των κόμικς –από περιοδικά και ταινίες μέχρι είδη ένδυσης και παιχνίδια.

Ανάμεσα στους θρύλους των κόμικς που θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, είναι ο Achdé, σχεδιαστής του Λούκι Λουκ, μετά το θάνατο του Morris. Μάλιστα, ο Achdé έφτιαξε ένα τελείως σαλονικιώτικο σκίτσο, στο οποίο ο Λούκι με την Ντόλι κοιτάζουν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με το Βουκεφάλα που βρίσκεται στην παραλία της Θεσσαλονίκης, για να αποφανθεί ο Λούκι ότι επρόκειτο περί καουμπόι.

Οι δυο Θεσσαλονικείς comic lovers είναι ο συνάδελφος (του διπλανού γραφείου, για πολλά χρόνια) Λεόντιος Παπαδόπουλος και ο Τάσος Λαζαρίδης. «Ισως σου φανεί περίεργο», λέει ο Λεόντιος, «αλλά πολύ μεγάλο μέρος του κοινού είναι 40 plus. Αν το σκεφτείς, όμως, δεν είναι τόσο περίεργο, καθώς οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας μεγάλωσαν με κόμικ, έχουν την κουλτούρα των κόμικ».

Μιλά με την εμπειρία των δυο προηγούμενων διοργανώσεων, προετοιμάζοντας την τρίτη, στην οποία θα υπάρχουν ενδιαφέροντα happenings για όλες τις ηλικίες. Το πρωί του Σαββάτου, για παράδειγμα, η Τζιάντα Περισινότο θα πραγματοποιήσει workshop για παιδιά έως 12 ετών, δείχνοντάς τους πώς να σχεδιάζουν τους ήρωες των κόμικς της Disney κι εξηγώντας γιατί ο Ντόναλντ είναι πάντα εκνευρισμένος.

Giada Perissinotto
Σκίτσο της Giada Perissinotto για τους μικρούς -και όχι μόνο- Θεσσαλονικιούς

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Κρίστιαν Κορντέλα, σχεδιαστής των κοστουμιών σε ταινίες του Χόλιγουντ όπως «Star Treck», «300», «Πλανήτης των πιθήκων», θα μοιραστεί με το κοινό την εμπειρία του από τη δουλειά του για τα σημαντικότερα στούντιο και τις υπερπαραγωγές. Οι καλεσμένοι θα έρθουν από την Αργεντινή, την Τουρκία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Πολωνία ενώ περισσότεροι από 80 είναι οι Eλληνες που θα έρθουν σε επαφή με το κοινό του Comic Con της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη διοργάνωση ξεκίνησε δειλά. «Θέλαμε πολύ να διοργανώσουμε το Comic Convention όπως είχαμε δει στο εξωτερικό», λέει ο Λεόντιος Παπαδόπουλος. «Επικοινωνήσαμε με φόβο –δε σου κρύβω!– με τον ζωντανό θρύλο της Disney, τον Τζόρτζιο Καβατσάνο, ο οποίος δέχτηκε να έρθει για να στηρίξει μια νέα προσπάθεια. Μάλιστα, μας είπε ότι είχε ξανάρθει στη Θεσσαλονίκη πριν από 30 χρόνια κι είχε κοιμηθεί με αντίσκηνο κάτω από το Λευκό Πύργο! Μας στήριξαν κι αρκετοί έλληνες σχεδιαστές, κι είχαμε πέντε συμμετοχές από το εξωτερικό, ανάμεσα στους οποίους ο Γουίλιαμ Σίμπσον που σχεδιάζει για το “Game of Thrones. Μας στήριξε και το κοινό της Θεσσαλονίκης. Η τέχνη ενώνει τον κόσμο».

Από τις ατραξιόν του Comic Con είναι η παρέλαση των cosplayers, οι οποίοι κατασκευάζουν στολές και μιμούνται τους σουπερήρωες. Θα μαζευτούν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Λευκό Πύργο και θα κατευθυνθούν όλοι μαζί, με στολές Spiderman, Wonderwoman, Harley Queen προς το Λιμάνι, στο Comic Con. Το Σάββατο, επίσης, που έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Free Comic Day, θα μοιραστούν δωρεάν στους επισκέπτες του Comic Con μικρά τεύχη υπό μορφή κόμικς, που εκδίδονται από τις μεγάλες εταιρίες comics διεθνώς.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκη, θα διοργανωθεί παράλληλο κινηματογραφικό φεστιβάλ animation, με επτά ταινίες – αριστουργήματα του είδους, με εισιτήριο μόλις 3 ευρώ. Οι ταινίες είναι οι: «Princess», «Ο Κούμπο και οι δυο χορδές», «Το τρίο της Μπελβίλ», «Βαλς με τον Μπασίρ», «Βαϊάνα», «Η κόκκινη χελώνα» και «Fear of the dark».

* The Comic Con – Αποθήκη 1 και Αποθήκη Γ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, 5-7 Μαίου. Εισιτήριο τριημέρου 12 ευρώ, ημερήσια είσοδος 6 ευρώ, ταινίες 3 ευρώ. thecomiccon.gr

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...