261
Oι φόβοι για μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων εκφράζονται ειδικά σε γειτονιές όπου κατοικούν μετανάστες εργάτες | ΙΝΤΙΜΕnews

Είναι άραγε μόνο 21 οι νεκροί της Μάνδρας;

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2017, 16:44
Oι φόβοι για μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων εκφράζονται ειδικά σε γειτονιές όπου κατοικούν μετανάστες εργάτες
|ΙΝΤΙΜΕnews

Είναι άραγε μόνο 21 οι νεκροί της Μάνδρας;

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2017, 16:44

Ο επίσημος απολογισμός της τραγωδίας από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική μιλά για 21 νεκρούς και έναν αγνοούμενο, μαρτυρίες ωστόσο κατοίκων και μεταναστών κάνουν λόγο και για άλλους ανθρώπους των οποίων έχουν χαθεί τα ίχνη από την ημέρα της καταστροφής, χωρίς να έχουν καταγραφεί επισήμως ως αγνοούμενοι από τις Αρχές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» υπάρχουν μετανάστες αγνοούμενοι που δεν τους έχει δηλώσει, ούτε τους αναζητεί κανείς, ενώ το θέμα αναδεικνύει σε δημοσίευμα του και ο «Ριζοσπάστης», εκφράζοντας φόβους ότι η έκταση της τραγωδίας είναι πολύ μεγαλύτερη και οι πραγματικές της διαστάσεις δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ριζοσπάστης επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής σύμφωνα με τις οποίες ενδέχεται να έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί περισσότεροι άνθρωποι σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα.

Οι φόβοι για τα χειρότερα κυριαρχούν ειδικά σε γειτονιές όπου κατοικούν μετανάστες εργάτες και συγκεκριμένα Πακιστανοί, ορισμένοι από τους οποίους δηλώνουν ότι έχουν να δουν αρκετές μέρες κάποιους συμπατριώτες τους.

Ήδη, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», δημοτικοί παράγοντες εκφράζουν φόβους πως ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων θα ξεπεράσει κατά πολύ τους 21 νεκρούς.

«Δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών μας δεν θα σταματήσει στους 22. Αγνοούμενοι είναι επίσης και άνθρωποι που εργάζονταν στη Μάνδρα, αλλά λόγω του ότι ήταν από ξένες χώρες (σ.σ.: Πακιστάν, Μπανγκλαντές) δεν έχουν συγγενείς εδώ να δηλώσουν ότι λείπουν», δήλωσε στην εφημερίδα η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μάνδρας Ερασμία Στάθη. Σημείωσε μάλιστα ότι τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στα χαλάσματα, δεν ανήκουν όλα στους κατοίκους του δήμου, ενισχύοντας επιπλέον τις ανησυχίες της ότι στα λασπόνερα έχουν χαθεί πολλοί περισσότεροι από ό,τι αρχικά εκτιμούσαν οι Αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...