175
Το κόκκινο θα θυμίζει για πάντα το αίμα των εργατών. Αγωνιστικοί χαιρετισμοί από την Τυνησία | REUTERS/Zoubeir Souissi

Πώς γιορτάστηκε η 1η Μαΐου σε ολόκληρο τον πλανήτη

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2017, 20:47
Το κόκκινο θα θυμίζει για πάντα το αίμα των εργατών. Αγωνιστικοί χαιρετισμοί από την Τυνησία
|REUTERS/Zoubeir Souissi

Πώς γιορτάστηκε η 1η Μαΐου σε ολόκληρο τον πλανήτη

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2017, 20:47

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη βγήκαν στους δρόμους την 1η Μαΐου προκειμένου να αποδώσουν φόρο τιμής σε εκείνους που χάθηκαν στις ΗΠΑ και άνοιξαν τον δρόμο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σε κάποιες χώρες δεν έλειψε η ένταση. Χρήση δακρυγόνων έκανε η τουρκική αστυνομία για να διαλύσει μια ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών που ήθελαν να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ νεαρών κουκουλοφόρων και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας στο Παρίσι, στο περιθώριο των κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά.

Συγκρούσεις αστυνομικών με αναρχικούς διαδηλωτές σημειώθηκαν στο Τορίνο, λίγο πριν από την εκδήλωση των τριών μεγαλύτερων ιταλικών συνδικάτων για την ίδια ημέρα.

Δείτε αντιπροσωπευτικά, πρωτομαγιάτικα ενσταντανέ – όχι τόσο εορταστικά, σε κάποιες περιπτώσεις.

Η επίθεση με μαχαίρι κατά του Ραούλ Χεντεμπόου, ενός εκ των ηγετών του διαρκώς ανερχόμενου στις δημοσκοπήσεις Βελγικού Κόμματος της Εργασίας (PTB), σημάδεψε τον φετινό εορτασμό – ευτυχώς ο παθών είναι καλά στην υγεία του.

Κι αν θέλουμε να σημειώσουμε τη μεγαλύτερη σε όγκο πορεία, περίπου ενάμισι εκατομμύριο Ρώσοι διαδήλωσαν στο ξεκίνημα του μήνα στο κέντρο της Μόσχας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...