176
Το αγάλμα μετά το γκρέμισμά του τα ξημερώματα της Πέμπτης | Facebook

«Εδειξε» τον Παναγιώταρο για το γκρέμισμα του «Phylax» ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 08:29
Το αγάλμα μετά το γκρέμισμά του τα ξημερώματα της Πέμπτης
|Facebook

«Εδειξε» τον Παναγιώταρο για το γκρέμισμα του «Phylax» ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 08:29

Στις καταγγελίες των χρυσαυγιτών, μεταξύ αυτών και του βουλευτή Ηλία Παναγιώταρου, τον οποίο κατονόμασε, παρέπεμψε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης για το γκρέμισμα του γλυπτού «Phylax» που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για συντονισμένη και καλά οργανωμένη επιχείρηση από κουκουλοφόρους, που γκρέμισαν το έργο με σχοινιά και περιέγραψε μια στοχοποίηση του γλυπτού, όχι μόνο από τις παραθρησκευτικές οργανώσεις.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, και σε ερώτημα αν υπάρχει συγκεκριμένος πολιτικός χώρος πίσω από την καταστροφή του αγάλματος, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε καταφατικά.

Αναφέρθηκε στις δηλώσεις βουλευτή της Χρυσής Αυγής και για όσα έλεγε ο Παναγιώταρος για το άγαλμα του διακεκριμένου εικαστικού Κώστα Γεωργίου: είναι ένα «καλλιτεχνικό εξάμβλωμα που δοξάζει τον σατανισμό».

Ο κ. Χατζηδάκης περιέγραψε την καλά οργανωμένη επιχείρηση στις 3 τα ξημερώματα από 10-15 άτομα με κουκούλες που ήλθαν με φορτηγό χωρίς πινακίδες και τζιπ.

Απείλησαν τον ιδιοκτήτη μιας παρακείμενης καντίνας που ήταν κοντά λέγοντας ότι «αν μιλήσεις στην αστυνομία θα σε κάψουμε».

Μετέφερε τέλος την μαρτυρία ότι κάποιος από τους δράστες είπε «Νίκο, ξεκίνα» στον οδηγό του οχήματος που γκρέμισε το άγαλμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...