293
Eνα από drones της Amazon που κάνουν ήδη παραδόσεις προϊόντων | Amazon

Και drones που θα κάνουν ντελίβερι από την Amazon

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 14:15
Eνα από drones της Amazon που κάνουν ήδη παραδόσεις προϊόντων | Amazon

Και drones που θα κάνουν ντελίβερι από την Amazon

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 14:15

Είναι γνωστό ότι η Amazon φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα μεγάλο σμήνος από αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα τα οποία θα μεταφέρουν τα προϊόντα της εταιρείας στους πελάτες της όσο το δυνατόν συντομότερα. Στόχος της εταιρείας είναι να μπορεί να γίνει παράδοση ενός προϊόντος μέσα σε διάστημα 30 λεπτών από την στιγμή που κάποιος θα κάνει μια αγορά. Η Amazon έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει κάποιες μεταφορές προϊόντων με drones που αφήνουν σε προκαθορισμένο σημείο το φορτίο τους.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Washington Post ο εμπορικός γίγαντας του Διαδικτύου σχεδιάζει το επόμενο βήμα καταθέτοντας αίτηση ευρεσιτεχνίας για ένα drone που δεν θα αφήνει απλώς το φορτίο του σε ένα προκαθορισμένο σημείο αλλά θα μπορεί αν χρειάζεται να έρχεται σε επαφή με τον πελάτη και να αλληλεπιδρά μαζί του ώστε η παράδοση να γίνει με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο.

Ένα βίντεο για τα drones της Amazon:

Το drone αυτό θα μπορεί να κατανοήσει τόσο τις ηχητικές εντολές που θα του δίνει ο πελάτης όσο και τις κινήσεις που θα κάνει με τα χέρια και το σώμα του είτε για να του υποδείξει που να προσεδαφιστεί είτε για να του ρίξει από ψηλά στα χέρια του το προϊόν που έχει αγοράσει. Σε περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα στην επικοινωνία του drone με τον πελάτη το όχημα δεν θα κάνει την παράδοση και θα επιστρέφει στην βάση του. Το drone θα διαθέτει ένα σύστημα επικοινωνίας που θα περιλαμβάνει μια σειρά από αισθητήρες και κάμερες οι οποίες θα εντοπίζουν το ορατό, το υπέρυθρο αλλά και το υπεριώδες φως. Τα στελέχη της Amazon αν και ρωτήθηκαν σχετικά αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για αυτό το πρότζεκτ όπως το αν είναι ήδη έτοιμο ένα τέτοιο drone και ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια αυτά τα drones.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...