237
Η είσοδος όπου στεγάζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο | IMF

ΔΝΤ: «Δόση μετά τη ρύθμιση του χρέους»

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2017, 01:32
Η είσοδος όπου στεγάζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
|IMF

ΔΝΤ: «Δόση μετά τη ρύθμιση του χρέους»

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2017, 01:32

Το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε επί της αρχής την προληπτική συμφωνία με την Ελλάδα για την παροχή προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης ύψους έως και 1,6 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ.

Ωστόσο τα χρήματα θα αποδεσμευθούν εφόσον υπάρξει ρύθμιση του ελληνικού δημοσίου χρέους, αφού, στη δεδομένη στιγμή, το Ταμείο, θεωρεί ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου…

Όλα τα προγράμματα του ΔΝΤ έχουν «οροφή» για το χρέος και προβλέψεις για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η διαχείρισή του, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Γούλιαμ Μάρεϊ, αναφερόμενος σε δημοσίευματα βάσει των οποίων το Ταμείο επέφερε αλλαγές στο στο «πλαφόν» του ελληνικού χρέους, ώστε η «οροφή» να μετακινηθεί από το χρέος της γενικής κυβέρνησης στο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη, ο κ. Μάρεϊ επεσήμανε ότι όλα τα προγράμματα του ΔΝΤ απαιτούν βιωσιμότητα του χρέους και έχουν ως στόχο «τη διασφάλιση της επιστροφής της χώρας (σ.σ. που εφαρμόζει το εκάστοτε πρόγραμμα) στις ιδιωτικές αγορές κεφαλαίων».
«Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την επιστροφή της Ελλάδος στις αγορές», τόνισε ο ίδιος, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Μάρεϊ επέμεινε ότι απώτερος στόχος «είναι να φέρουμε την Ελλάδα σε μια κατάσταση κανονικότητας, όπου θα μπορέσει να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές και να λειτουργήσει σε ένα λιγότερο αγχωτικό οικονομικό περιβάλλον». Επεσήμανε, δε, ότι αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός όλων των προγραμμάτων που εφαρμόζει το ΔΝΤ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...