326
Η δικηγόρος τραυματίστηκε στο γόνατο από ναυτική φωτοβολίδα | George Vitsaras / SOOC

Δίωξη για τον σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου στα Εξάρχεια – Παραμένει διασωληνωμένη [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2017, 15:30
Η δικηγόρος τραυματίστηκε στο γόνατο από ναυτική φωτοβολίδα
|George Vitsaras / SOOC

Δίωξη για τον σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου στα Εξάρχεια – Παραμένει διασωληνωμένη [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2017, 15:30

Η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατ’ αγνώστων για τον σοβαρό τραυματισμό της νομικού Αναστασίας Τσουκαλά κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που τιμωρείται με κάθειρξη 5 έως 10 ετών.

Η κυρία Τσουκαλά, η οποία είναι εγκληματολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Paris II, νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό σε σοβαρή κατάσταση.

Η δικηγόρος βρισκόταν στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη και μιλούσε με φωτορεπόρτερ, όταν ξαφνικά μία φωτοβολίδα ευθείας βολής- την οποία εκτόξευσαν κουκουλοφόροι- καρφώθηκε στο γόνατό της. Οι άνδρες των ΜΑΤ αλλά και κάποιοι φωτορεπόρτερ προσπάθησαν να την βοηθήσουν με την ίδια να σφαδάζει από τους πόνους.

Μεταφέρθηκε αμέσως στον Ευαγγελισμό όπου υποβλήθηκε το Σάββατο σε πολύωρη επέμβαση για την αποκατάσταση του τραύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επέμβαση ήταν επιτυχής, ωστόσο η δικηγόρος παραμένει διασωληνωμένη λόγω των προβλημάτων που της προκάλεσε στους πνεύμονες η εισπνοή φωσφόρου από τη φωτοβολίδα.

(Το βίντεο είναι από το Euronews)

Επίσης, κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε κατά αγνώστων για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση σχετικά με την πυρπόληση αυτοκινήτου στην περιοχή των επεισοδίων.

Το Σάββατο οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ξένοι υπήκοοι. Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, πρόκειται για εννέα Ελληνες, ηλικίας από 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς (δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών).

Σε δύο από αυτούς απαγγέλθηκε κακουργηματικού βαθμού κατηγορία για κατοχή εκρηκτικών υλών και παραπέμπονται σε ανακριτή.

Οι υπόλοιποι θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για αδικήματα που ανά περίπτωση αφορούν επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αστυνομικών που τελούν σε υπηρεσία, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίστασης κατά της αρχής και παράνομης κατοχής φωτοβολίδων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...