275
Κατοικίες, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις παραδόθηκαν στην μανία της πλημμύρας | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δήμαρχος Μάνδρας: «Τσίπρας και Δούρου δεν ήρθαν να δουν την πόλη – έμειναν έξω»

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2017, 10:36
Κατοικίες, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις παραδόθηκαν στην μανία της πλημμύρας
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δήμαρχος Μάνδρας: «Τσίπρας και Δούρου δεν ήρθαν να δουν την πόλη – έμειναν έξω»

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2017, 10:36

Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Μάνδρα δύο ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες μετέφερε η δήμαρχος της πόλης Ιωάννα Κριεκούκη, η οποία επισήμανε ακόμη την απουσία και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου.

Μιλώντας την Παρασκεύη στον ΣΚΑΪ, η δήμαρχος παραλλήλισε την κατάσταση στην πόλη με τη Δαμασκό.

Εκανε λόγο για 2.000 κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις, ανεβάζοντας την εκτίμηση από τις 1.500 που είχε αναφέρει αρχικά. «Οι άνθρωποι είναι άστεγοι και πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τον Πρωθυπουργό και την κυρία Δούρου, επισήμανε την απουσία και των δύο λέγοντας ότι «εγώ ζήτησα να έρθουν να δουν την πόλη, δεν μπήκαν μέσα», είπε και επισήμανε ότι «έμειναν στην Εθνική Οδό».

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε μεν τις πληγείσες περιοχές την Πέμπτη, αλλά και αυτή η επίσκεψη έγινε με αφορμή την αναχώρησή του από το γειτονικό στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό τη Σουηδία. Εμεινε έτσι να συζητά με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής και να παρατηρεί τι συνέβη από το ύψος της Εθνικής Οδού. Ούτε επαφή με τους κατοίκους –σε αντίθεση με την πρόσφατη και πολυδιαφημισμένη επίσκεψή του στην Ξάνθη–, ούτε συνομιλίες με τη δημοτική αρχή στη Μάνδρα.

Κατά τα άλλα και όσον αφορά στο τι πρέπει να γίνει στο μέλλον, η δήμαρχος επισήμανε ότι πρέπει να ξανανοίξουν τα ρέματα με μπουλντόζες, πάνω από τα ήδη κατεστραμμένα σπίτια και καταστήματα που βρίσκονται στον ρου τους. Τα ρέματα γκρέμισαν όλα τα σπίτια και τις επιχειρήσεις που βρίσκονταν στην πορεία τους «τώρα πρέπει απλώς να τα καθαρίσουν», εξήγησε.

Πρόσθεσε ότι για τα ρέματα έχει αποκλειστική ευθύνη η περιφέρεια.

Τέλος, επισήμανε ότι θα χρειαστεί χρόνος για την αποκατάσταση των υποδομών στην πόλη όπου «έχουν ξηλωθεί τα πάντα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...