451
Η Νία Βαρντάλος με φόντο το Ερέχθειο στην Ακρόπολη | EPA/ALEXANDROS BELTES

Διαζύγιο α λα ελληνικά για τη Νία Βαρντάλος

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2018, 11:40
Η Νία Βαρντάλος με φόντο το Ερέχθειο στην Ακρόπολη
|EPA/ALEXANDROS BELTES

Διαζύγιο α λα ελληνικά για τη Νία Βαρντάλος

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2018, 11:40

Ηταν Σεπτέμβριος του 1993 όταν η ελληνικής καταγωγής Νία Βαρντάλος παντρεύτηκε τον Ιαν Γκόμεζ. Ολα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και κατά τη διάρκεια του ίδιου του γάμου, την ενέπνευσαν να γράψει λίγο αργότερα το σενάριο της ταινίας «Γάμος α λα ελληνικά» (My big fat greek wedding), που κυκλοφόρησε το 2002 σημειώνοντας τεράστια εισπρακτική επιτυχία τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.

Η ίδια πρωταγωνιστούσε και υποδυόταν την Toula Portokalos, η οποία ερωτεύεται τον αμερικανό Ιαν Μίλερ (Τζον Κορμπέτ). Στην ίδια ταινία, έπαιζε και ο σύζυγος της Βαρντάλος Ιαν Γκόμεζ, κρατώντας τον ρόλο του κουμπάρου, Μάικ.

Οπως ανακοίνωσαν πολλά ξένα μέσα, η 55χρονη Νία Βαρντάλος υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, επικαλούμενη «αγεφύρωτες διαφορές». Με κοινή του ανακοίνωση το ζευγάρι, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για κοινή απόφαση, που ήρθε ύστερα από σχεδόν έναν χρόνο χωρισμού-το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση από τις 29 Ιουνίου του 2017.

epa02799304 US actress Nia Vardalos arrives with husband US actor Ian Gomez arrive for the world premiere of Universal Pictures 'Larry Crown' at the Grauman's Chinese Theater in Los Angeles, California, USA, 27 June 2011. The movie is about a middle-aged man who reinvents himself, after losing his job, by going back to college. 'Larry Crowne' will be released on 01 July 2011. EPA/NINA PROMMER
Η Νία Βαρντάλος με τον τέως σύζυγό της Ιαν Γκόμεζ (EPA/NINA PROMMER)

«Εχουμε χωρίσει εδώ και αρκετό καιρό. Η σχέση μας μετατράπηκε σε φιλία, οπότε η απόφαση να λήξουμε τον γάμο μας είναι αμοιβαία και κάτω από συνθήκες αγάπης και σεβασμού. Ελπίζουμε ότι θα φερθείτε με διακριτικότητα στην είδηση του χωρισμού μας, που ούτως ή άλλως, πολύ σύντομα θα ξεχαστεί και θα είναι παλιά ιστορία. Σας ευχαριστούμε που σέβεστε την προσωπική μας ζωή» ήταν η κοινή ανακοίνωση του πρώην ζευγαριού.

Η Βαρντάλος έκανε αίτηση για κοινή κηδεμονία του εντεκάχρονου κοριτσιού που υιοθέτησε με τον Γκόμεζ. Η εμπειρία του να γίνεσαι μητέρα από την μια στιγμή στην άλλη, βρίσκεται καταγεγραμμένη στο βιβλίο της Βαρντάλος «Instant mom» (Στιγμιαία μαμά).

«Η Ιλάρια ήταν ήδη τριών ετών όταν την υιοθετήσαμε. Ηταν σα να πέφτω από μία απότομη πλαγιά κάνοντας σκι χωρίς μπαστούνια στα χέρια μου» έγραφε σχετικά η Βαρντάλος. Και όπως είχε αποκαλύψει σε παλιότερη συνέντευξη, η πρώτη μέρα της κόρης της στο νηπιαγωγείο, την ενέπνευσε να γράψει το «Γάμος α λα ελληνικά 2», όπου η ίδια και ο τέως σύζυγός της Γκόμεζ, είχαν τους ίδιους ρόλους.

Το ελληνικό όνομα της Βαρντάλος είναι Αντω(νία) Ευγενία Βαρδάλου. Το 2007 της δόθηκε άδεια προκειμένου να πραγματοποιήσει κάποια γυρίσματα της ταινίας της «My life in ruins» τόσο στον λόφο της Ακρόπολης, όσο και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Η ηθοποιός και συγγραφέας αγαπάει την ιδιαίτερη πατρίδα της και η ιδιαίτερη πατρίδα της της το επιτρέπει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...