189
Ο Τζέρι Ράις σε φωτογραφία από παλαιότερη συνέντευξη Τύπου, μαζί με την Κριστίν Λαγκάρντ | Stefan Rousseau - WPA Pool/Getty Images/Ideal Image

To ΔΝΤ διαψεύδει «εσωτερικές διαφωνίες» για το ελληνικό ζήτημα

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2017, 12:49
Ο Τζέρι Ράις σε φωτογραφία από παλαιότερη συνέντευξη Τύπου, μαζί με την Κριστίν Λαγκάρντ
|Stefan Rousseau - WPA Pool/Getty Images/Ideal Image

To ΔΝΤ διαψεύδει «εσωτερικές διαφωνίες» για το ελληνικό ζήτημα

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2017, 12:49

Στο εσωτερικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν υπάρχουν διαφωνίες για το ελληνικό ζήτημα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του.

Ο Τζέρι Ράις, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον, διέψευσε έτσι δημοσίευμα των New York Times το οποίο ανέφερε ότι το Ταμείο «είναι διχασμένο για το αν θα χορηγήσει νέα δάνεια στη σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα».

Μάλιστα ο τίτλος της αμερικανικής εφημερίδας ήταν «Το ΔΝΤ είναι ξανά διχασμένο για την Ελλάδα».

Για πάνω από ένα χρόνο, αξιωματούχοι του Ταμείου λένε- δυνατά- ότι δεν μπορούν να μετάσχουν σε ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, εκτός αν η Ευρώπη συμφωνήσει να ελαφρύνει το χρέος, σημείωνε η αμερικανική εφημερίδα. «Η απροθυμία του Ταμείου να χορηγήσει περαιτέρω χρήματα στην Ελλάδα υπογραμμίζει επίσης μία ευρέως διαδεδομένη άποψη μεταξύ αξιωματούχων του ΔΝΤ- και της διοίκησης Τραμπ- ότι το ΔΝΤ ξεπέρασε τον εαυτό του με την Ελλάδα. Επίσης βλέπουν την ευθύνη για την αποκατάσταση της οικονομικής υγείας της χώρας ως κάποια που ανήκει πρωταρχικά στην Ευρώπη, η οποία αυτή τη στιγμή καλύπτει το 80% του ελληνικού χρέους», ανέφερε ακόμη το δημοσίευμα.

Ο Τζέρι Ράις κληθείς  να σχολιάσει τα παραπάνω, διαβεβαίωσε ότι το Ταμείο δεν είναι διχασμένο σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...