214
Χαμόγελα και χειραψίες Μέι και Τουσκ στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες | REUTERS/Francois Lenoir

Δέσμευση Μέι: Τρία εκατ. Ευρωπαίοι θα παραμείνουν στη Βρετανία μετά το Brexit

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2017, 23:59
Χαμόγελα και χειραψίες Μέι και Τουσκ στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες
|REUTERS/Francois Lenoir

Δέσμευση Μέι: Τρία εκατ. Ευρωπαίοι θα παραμείνουν στη Βρετανία μετά το Brexit

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2017, 23:59

Συγκεκριμένο αριθμό ευρωπαίων πολιτών, των οποίων θα ανανεωθεί η άδεια παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα προτείνει η Τερέζα Μέι, κατά τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για το Brexit.

Οπως μετέδωσε ο Ιndependent, η βρετανίδα πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους επιτελείς της Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι προτίθεται να επιτρέψει την παραμονή τριών εκατ. ευρωπαίων πολιτών, η επιλογή των οποίων θα γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια, ένα εκ των οποίων θα είναι η συμπλήρωση πέντε χρόνων διαμονής στη χώρα.

Οπως έγινε γνωστό, το σχέδιο θα προβλέπει την πλήρη διατήρηση των δικαιωμάτων που έχουν κατοχυρώσει οι πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τόσο σε επίπεδο οικονομικών παροχών-επιδομάτων, όσο και στην εργασία, αλλά και στην εκπαίδευση.

Οπως διευκρινίστηκε, θα πρόκειται για πολίτες που εισήλθαν στη χώρα μέχρι τον Μάρτιο.

Η Βρετανία δεν θα εξαναγκάσει κανένα πολίτη της ΕΕ να εγκαταλείψει την χώρα έπειτα από την πλήρη αποχώρηση από την Ενωση, διαβεβαίωσε η Τερέζα Μέι, σύμφωνα με βρετανική κυβερνητική πηγή.

Oσοι έχουν πάνω από πέντε χρόνια στη χώρα, θα λάβουν το καθεστώς των «εγκατεστημένων στη Βρετανία».

Ωστόσο η πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι απορρίπτει κάθε δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επίλυση των διαφορών για τα δικαιώματα των πολιτών της Ένωσης.

Από την πλευρά της η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε τα σχέδια της Βρετανίας «μια καλή αρχή αν και επισήμανε ότι υπάρχουν «πάρα πολλά» ακόμη αναπάντητα ερωτήματα για το Brexit.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...