810
Ο σερ Αντονι Χόπκινς μίλησε κυνικά για την κόρη του, λέγοντας ότι οι οικογένειες είναι καταδικασμένες να καταστρέφονται | EPA/TANNEN MAURY

Ο Αντονι Χόπκινς μιλά για την (ανύπαρκτη) σχέση με τη κόρη του

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2018, 12:45
Ο σερ Αντονι Χόπκινς μίλησε κυνικά για την κόρη του, λέγοντας ότι οι οικογένειες είναι καταδικασμένες να καταστρέφονται
|EPA/TANNEN MAURY

Ο Αντονι Χόπκινς μιλά για την (ανύπαρκτη) σχέση με τη κόρη του

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2018, 12:45

Η τέχνη μιμείται τη ζωή και η ζωή μιμείται την τέχνη. Για ακόμα μια φορά. Στη νέα μεταφορά του σαιξπηρικού «Βασιλιά Ληρ» και του BBC που κάνει πρεμιέρα την επόμενη Δευτέρα 28 Μαϊου, ο σερ Αντονι Χόπκινς υποδύεται τον ομώνυμο ρόλο: έναν βασιλιά που οδηγείται στην τρέλα ύστερα από την καταστροφική του σχέση με τη μικρότερη του κόρη.

Στην πραγματική ζωή του, ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός, μοιάζει πολύ πιο σκληρός από τον βασιλιά που υποδύεται-άγνωστο όμως, τι πραγματικά κρύβει μέσα του και πού θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν οι τόσο ψυχρές δηλώσεις του. Οπως αναφέρει δημοσίευμα του Telegraph, σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα, είπε ξεκάθαρα πως ούτε ξέρει, ούτε τον νοιάζει αν η μοναχοκόρη του, Αμπιγκέιλ τον έχει κάνει παππού.

Η Αμπιγκέιλ είναι ο καρπός από τον πρώτο γάμο του Χόπκινς με την Πετρονέλα Μπάρκερ. Ο ίδιος εγκατέλειψε την οικογένεια όταν η Αμπιγκέιλ ήταν ακόμη νήπιο.

Κάπου στα 90s, πατέρας και κόρη είχαν μια σύντομη επανασύνδεση και τότε ο Χόπκινς είχε κανονίσει για την κόρη του-τότε ήταν ανερχόμενη ηθοποιός-να κάνει πέρασμα σε δύο από τις ταινίες στις οποίες ο ίδιος πρωταγωνιστούσε: «Στη χώρα της σκιάς» του Ρίτσαρντ Ατένμπορο και «Τα απομεινάρια μιας μέρας» του Τζέιμς Αϊβορι. Σήμερα όμως, δεν έχουν καμία επαφή.

Οταν ρωτήθηκε από τους Radio Times αν σήμερα, στα 80 του πλέον, έχει γίνει παππούς, η απάντησή του ήταν σοκαριστικά ψυχρή και απαξιωτική: «δεν έχω ιδέα. Οι άνθρωποι χωρίζουν. Οι οικογένειες διαλύονται και ξέρετε, σε τελική ανάλυση, “ας πάμε παρακάτω”. Οι άνθρωποι κάνουν επιλογές. Είμαστε οι επιλογές μας. Οπότε δεν με νοιάζει».

Οταν ο δημοσιογράφος σχολίασε ότι αυτό ακουγόταν κάπως ψυχρό, ο Χόπκινς συνέχισε στον ίδιο τόνο: «ναι, είναι ψυχρό. Επειδή ακριβώς και η ίδια η ζωή είναι ψυχρή».

Για την ιστορία πάντως, η Αμπιγκέιλ δεν έχει παιδιά, επομένως ο Χόπκινς δεν είναι παππούς. Ηταν μόλις 14 μηνών όταν ο Χόπκινς, που σε εκείνη την περίοδο της ζωής του αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού, εγκατέλειψε την οικογένειά του. Δεν πέρασε πολύς καιρός και ξαναπαντρεύτηκε, την Τζένιφερ Λίντον.

Σε παλιότερη συνέντευξή της, η Αμπιγκέιλ είχε πει για τα παιδικά της χρόνια: «τον έβλεπα μια φορά τον χρόνο. Εχω θλίψη μέσα μου, αλλά πρέπει να συνεχίσω τη ζωή μου. Πάντα αυτό γινόταν: θα τον έβλεπα για λίγο και μετά, δεν θα τον έβλεπα καθόλου».

Απομακρύνθηκαν εντελώς όταν εκείνη ήταν 16 ετών. Στα 18 της, παράτησε το πανεπιστήμιο, και όπως έχει πει η ίδια, έπαθε νευρικό κλονισμό: «είχα κρατήσει τόσα πράγματα μέσα μου όταν ήμουν παιδί, που αυτό με έκανε να χάσω κάποια στιγμή το μυαλό μου. Εφτασα πολύ κοντά στην αυτοκτονία. Αν και ποτέ δεν αποπειράθηκα να αυτοκτονήσω, η σκέψη αυτή είχε περάσει αρκετές φορές απ’ το μυαλό μου».

Στη συνέχεια έκανε μαθήματα υποκριτικής στη Νέα Υόρκη και συμμετείχε σε εκείνες τις δύο ταινίες όπου πρωταγωνιστούσε ο πατέρας της, αλλά ακόμα και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, είχαν ελάχιστη επαφή. «Ηταν κλεισμένος στον εαυτό του, ήμουν κλεισμένη στον δικό μου» έχει πει χαρακτηριστικά.

Πέρα όμως από την τόσο προβληματική τους σχέση, η Αμπιγκέιλ Χόπκινς έχει αρνηθεί να κρίνει αυστηρά τη στάση του πατέρα της: «τον αγαπάω. Μου έχει σταθεί στο παρελθόν. Του εύχομαι τα καλύτερα μέσα απ’ την καρδιά μου», έλεγε το 2006, έχοντας ήδη κλείσει πέντε χρόνια από την οριστική τους αποξένωση.

Στη συνέντευξή του, ο Χόπκινς χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον ρόλο του Βασιλιά Ληρ για να ενδυναμώσει τα επιχειρήματά του σχετικά με τους οικογενειακούς δεσμούς που συχνά σπάνε: «η αγαπημένη του κόρη είναι η μικρότερη, επειδή διαφέρει από τις άλλες δύο, είναι αγοροκόριτσο. Τις άλλες δύο δεν τις συμπαθεί καν. Αυτό συμβαίνει συχνά μέσα στις οικογένειες».

Ο σερ Αντονι Χόπκινς υποδύθηκε τον ίδιο ρόλο στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου το 1986. Σήμερα όμως, πιστεύει ότι τότε ήταν πολύ νέος για να τον κατανοήσει και να του δώσει το βάρος που χρειάζεται. Οπως σχολιάζει: «δεν ήμουν καθόλου καλός τότε. Ημουν πολύ νέος για να καταλάβω τον ρόλο. Μάλλον έπρεπε να φτάσω 80 χρονών για να καταλάβω τους μηχανισμούς ενός μεγαλύτερου άνδρα, πόσος φόβος και παραίτηση ελλοχεύει μέσα του. Τώρα πλέον είμαι έτοιμος».

Υποδύεται λοιπόν, όπως λέει ο ίδιος, «έναν οργισμένο γέρο ανίκανο να αγαπήσει και να αγαπηθεί». Στη μεταφορά του BBC Two, πρωταγωνιστούν οι Εμα Τόμσον, Εμιλι Γουάτσον και Φλόρενς Πιουγκ, που ενσαρκώνουν τις τρεις κόρες του βασιλιά.

Ο Χόπκινς είναι αμερικανός πολίτης από το 2000 και ζει στην Καλιφόρνια με την τρίτη κατά σειρά σύζυγό του, Στέλλα Αρογέιβ.

Η κόρη του Αμπιγκέιλ μένει στο Λονδίνο και όπως είχε πει προ δεκαετίας σε συνέντευξη που είχε δώσει στον Telegraph: «πιστεύω ότι έχω κληρονομήσει το μουσικό ταλέντο του πατέρα μου-όταν ήταν μικρός, ήθελε να γίνει πιανίστας. Αλλά έχω πάρει και την αγάπη του για την υποκριτική, όπως και τη ροπή του στην κατάθλιψη. Ισως τελικά είναι θέμα γονιδίων. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ μας για να τις θεωρήσω απλές συμπτώσεις». Ασχολείται πλέον αρκετά με τη μουσική, γράφοντας κομμάτια και τραγουδώντας.

Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά θα πέσει λοιπόν. Ακόμη κι αν αμέσως μετά, η μηλιά δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το μήλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...