451
H σκηνή του Ο2 Arena. Μαγεία... | REUTERS/Neil

Brit Awards 2017: Ολα όσα έγιναν στο O2 Arena – οι νικητές

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 23 Φεβρουαρίου 2017, 01:53
H σκηνή του Ο2 Arena. Μαγεία...
|REUTERS/Neil

Brit Awards 2017: Ολα όσα έγιναν στο O2 Arena – οι νικητές

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 23 Φεβρουαρίου 2017, 01:53

Oι Βρετανοί γιόρτασαν το βράδυ της Τετάρτης τη μουσική με την απονομή των 2017 BRIT Awards, η οποία διεξήχθη στο O2 Arena του Λονδίνου. Κέιτι Πέρι, Μπρούνο Μαρς, Σκέπτα, Εντ Σίραν, Little Mix και Εμελι Σαντέ ήταν μεταξύ των καλλιτεχνών που ερμήνευσαν ζωντανά στη σκηνή.

Ντέιβιντ Μπάουι, Radiohead, Anohni, και Coldplay ήταν όμως μεταξύ των κορυφαίων ονομάτων της Βρετανίας που διεκδικούσαν τα βραβεία. Ο Μπάουι τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου άντρα βρετανού καλλιτέχνη και η Σαντέ κέρδισε το αντίστοιχο γυναικείο βραβείο. Με διάκριση έφυγε όμως και ο Ραγκ Εν Μπόουν Μαν, ο καλλιτέχνης φαινόμενο που φέτος έκανε παγκόσμια επιτυχία με το τραγούδι «Human».

Οι διοργανωτές τίμησαν με ένα αφιερωματικό video τις σημαντικές μορφές από τον χώρο της μουσικής που «έφυγαν» από τη ζωή πρόσφατα, όπως οι Ντέιβιντ Μπάουι, Λέοναρντ Κοέν, Γκλεν Φρέι, Τζορτζ Μάρτιν (παραγωγός των Beatles) l.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον Τζορτζ Μάικλ με μία συγκινητική ομιλία, η οποία έκλεισε με τον Κρις Μάρτιν να ερμηνεύει -εμφανώς συγκινημένος- το «A Different Corner». Με τη χρήση της τεχνολογίας ακούστηκε και η φωνή του ίδιου τού «The Singing Greek», ανατριχιάζοντας το στάδιο. Στη σκηνή ανέβηκαν ο Αντριου Ρίτζλεϊ, με τον οποίο δημιούργησε ο Μάικλ τους Wham, και τα κορίτσια (μεγάλωσαν, πια) που έκαναν φωνητικά στο συγκρότημα. Κανείς δεν προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Το βραβείο Παγκόσμιας Επιτυχίας είχε παραδοθεί ήδη στην Αντέλ (δεν παρέστη, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) για το ντελίριο που προκάλεσε το νέο της άλμπουμ «25», ενώ θεωρείται -και είναι- η πιο αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα της γενιάς της.

Δείτε τι κατέγραψε ο φακός του Reuters

Ο Ρόμπι Ουίλιαμς, κορυφαίος πολυνίκης στην ιστορία του θεσμού -με 18 κερδισμένα βραβεία- έδωσε ιδιαίτερο τόνο στην τελετή απονομής με ένα εκρηκτικό «Heavy Entertainment Show», όπως ονομάζεται και ο νέος δίσκος του.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις υποψηφιότητες και τους τελικούς νικητές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι ζωντανές εμφανίσεις από τους υπόλοιπους λαμπερούς προσκεκλημένους των βραβείων.

Ο Μπρούνο Μαρς με το «That’s What I Like», ο Σίραν με το «Shape Of You» και το «Castle On The Hill» και τη συμμετοχή του Stormzy, η Κέιτι Πέρι με το «Chained To The Rhythm» και τον Σκιπ Μάρλεϊ, η Εμελι Σαντέ με το «Hurts», οι Little Mix με το «Shout Out To My Ex», ο Σκέπτα (κάτοχος του «Mercury Prize») με το «Shutdown» και οι The 1975 με το «The Sound», παρουσίασαν μία σειρά από υπέροχα acts.

Εκπληξη ήταν το supergroup μεταξύ των The Chainsmokers και των Coldplay που παρουσίασαν για πρώτη φορά τη συνεργασία τους σε ένα ολοκαίνουριο single, με τίτλο «Something Just Like This», το οποίο κυκλοφόρησε διεθνώς εκείνη τη στιγμή.

Τα 37α Brit Awards ανήκουν, πια, στο παρελθόν. Μένουν οι ερμηνείες και το σόου όσων ανέβηκαν στη σκηνή εκείνο το βράδυ.
Και, φυσικά, η βαθιά συγκίνηση για τους εκλιπόντες…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...