194
|

Σχέδια για την ανάπτυξη της μεταπολεμικής Ελλάδας στο ΠΙΟΠ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2017, 17:02

Σχέδια για την ανάπτυξη της μεταπολεμικής Ελλάδας στο ΠΙΟΠ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2017, 17:02

Το Πολιτιστικό Iδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει θεματική ημερίδα με τίτλο «Blueprint for progress». Σχέδια για την ανάπτυξη της μεταπολεμικής Ελλάδας, την Παρασκευή 17 Μαρτίου (ώρα 17:30), στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Η ημερίδα αφορά τις προσδοκίες και τις δυνατότητες για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη στη μεταπολεμική Ελλάδα. Η σχετική συζήτηση θα λάβει αφορμή από την προβολή του ιστορικού οπτικοακουστικού τεκμηρίου «Blueprint for progress», συμπαραγωγής της Ελληνικής Τραπέζης Βιομηχανικής Αναπτύξεως (1965, 25΄), μέρος της αντίστοιχης συλλογής του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ.

Η ταινία αποτέλεσε μία από τις πρώτες ενέργειες της ΕΤΒΑ για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, «μια μικρή χώρα αποφασισμένη να αναπτυχθεί», βασιζόμενη στον συνδυασμό ενός λαμπρού παρελθόντος και ενός δυναμικού παρόντος που παρείχε σειρά ευκαιριών, ενόψει και της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, υπό τον τίτλο «Εκσυγχρονισμός: εντάσεις και ευκαιρίες», θα συμβάλλουν, με την αμερικανική και την ελληνική οπτική αντίστοιχα, οι Χάρης Παπασωτηρίου, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παντείου Παν/μίου-Διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλέφωνο 210 3418011, Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...