205
Η επικεφαλής του ΔΝΤ στο Φόρουμ «Belt and Road», στο Πεκίνο | REUTERS/Kenzaburo Fukuhara

Bloomberg: Οι Ευρωπαίοι έδωσαν στην Ελλάδα επιμήκυνση δανείων 15 χρόνια – Tο ΔΝΤ είπε «όχι»

Protagon Team 23 Μαΐου 2017, 18:30
Η επικεφαλής του ΔΝΤ στο Φόρουμ «Belt and Road», στο Πεκίνο
|REUTERS/Kenzaburo Fukuhara

Bloomberg: Οι Ευρωπαίοι έδωσαν στην Ελλάδα επιμήκυνση δανείων 15 χρόνια – Tο ΔΝΤ είπε «όχι»

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2017, 18:30

Μεταξύ των προσφορών προς το ΔΝΤ προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις του και να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, οι Ευρωπαίοι φέρονται να πρότειναν και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ορισμένων ελληνικών ομολόγων κατά 15 χρόνια

Συμβιβαστική πρόταση -η οποία προέβλεπε την επέκταση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων κατά 15 έτη- κατέθεσαν στο τελευταίο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, με το ΔΝΤ ωστόσο, να θεωρεί «ανεπαρκή» τη συγκεκριμένη λύση.

Τα παραπάνω αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές με γνώση επί των πολύωρων διαβουλεύσεων της Δευτέρας.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, σημειώνουν ότι η αδιαλλαξία του Ταμείου ήταν η κύρια υπεύθυνη για την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα.

«Το ΔΝΤ έκρινε πως οι προτάσεις των Ευρωπαίων δεν είναι αρκετές ώστε να συμμετάσχει στο χρηματοδοτικό σκέλος του προγράμματος βοήθειας» προσθέτουν ενδεικτικά.

Η ένταξη του ΔΝΤ συνιστά «αναγκαία συνθήκη» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, καθώς αρκετά κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, θεωρούν την εμπλοκή του Ταμείου ως ένδειξη αξιοπιστίας του προγράμματος.

Ωστόσο, η συμμετοχή του Ταμείου προϋποθέτει την ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η οποία κρίνεται απαραίτητη και για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, εξέλιξη η οποία θα διευκολύνει την επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...