409
Οι παίκτες του ΠΑΟ αποχωρούν και ο αγώνας διακόπτεται | INTIME

Στέψη μέσα σε «κόλαση» για τον ΠΑΟ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2017, 23:18
Οι παίκτες του ΠΑΟ αποχωρούν και ο αγώνας διακόπτεται
|INTIME

Στέψη μέσα σε «κόλαση» για τον ΠΑΟ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2017, 23:18

Τι κρατάει κανείς από το παιχνίδι; Τι του μένει από τη σειρά των τελικών; Από το πρωτάθλημα; Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στο βάθρο του πρωταθλητή ή οι εικόνες ντροπής που για άλλη μία φορά είδαμε; Λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού οι φωτοβολίδες άρχισαν να πέφτουν στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» και η διαιτητές αποχώρησαν από το γήπεδο. Και το παρκέ γέμισε με αστυνομικούς που… έκαναν παρέα στους παίκτες του Ολυμπιακού.

Οι διαιτητές ζήτησαν να εκκενωθεί το γήπεδο προκειμένου να συνεχιστεί το παιχνίδι. Και ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού με το μικρόφωνο στο χέρι να παρακαλάει τους φίλους της ομάδας να αποχωρήσουν, προκειμένου ο Ολυμπιακός να αποφύγει βαρύτερη τιμωρία. Το γήπεδο άρχισε να αδειάζει, ενώ την ίδια στιγμή οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγύριζαν στα αποδυτήρια για το νταμπλ. Τι ντροπή…

Ο Πρίντεζης ήταν κακός...
Ο Πρίντεζης ήταν κακός…

Τέλος πάντων, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο βάθρο του πρωταθλητή. Και μάλιστα με τον πιο… ονειρικό, για τους φίλους του, τρόπο: με μία επιβλητική νίκη με 51-66 στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στα όρια της τελειότητας. Με καθαρό μυαλό, καλές επιλογές στην επίθεση, αποτελεσματική άμυνα και έλεγχο των ριμπάουντ. Αντίθετα ο Ολυμπιακός παρουσίασε το σύνδρομο που έχουν εκδηλώσει και άλλες ομάδες που επέστρεψαν από το final four για να διεκδικήσουν τον τίτλο: έμεινε από δυνάμεις. Και ένα ξέσπασμα στις αρχές του τρίτου ημιχρόνου δεν ήταν αρκετό για να τον ξαναβάλει στο παιχνίδι.

Ο Μπουρούσης, από τους κορυφαίους του Παναθηναϊκού
Ο Μπουρούσης, από τους κορυφαίους του Παναθηναϊκού

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με ενθουσιασμό, πήρε ένα προβάδισμα οκτώ πόντων, ωστόσο ως τα μέσα της πρώτης περιόδου ο ΠΑΟ ισορρόπησε και κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Απο τα μέσα της δευτέρης περιόδου αρχισε να χτίζει διαφορά που έφτασε στους 20 πόντους στο μέσο της τρίτης περιόδου. Με Σπανούλη και Πρίντεζη σε άθλια μέρα, ο Ολυμπιακός δεν είχε ελπίδα.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου ο Ολυμπιακός κατέβασε τη διαφορά ως τους 12, όμως ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα και σύνεση. Και στο 1”59 πριν τη λήξη φτάσαμε στη διακοπή. Οι παίκτες επέστρεψαν μετά από σαράντα λεπτά για τα τελευταία δευτερόλεπτα. Λίγο αργότερα οι παίκτες του ΠΑΟ άρχισαν να πανηγυρίζουν. Αυτή τη φορά πιο δυνατά…

Ρίβερς (13π.), Παππάς (10π.), Καλάθης (12π.) και Τζέιμς (11π.) ήταν οι κορυφαίοι των πρωταθλητών. Από τον κακό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, Ολυμπιακό, διασώθηκε μόνο ο Αγραβάνης που τελείωσε το ματς με 10 πόντους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...