580
Οι παίκτες της Μπάρτσα έχουν κάθε λόγο να γιορτάζουν για την άνετη νίκη | REUTERS/Albert Gea

Εσωσε τα προσχήματα στο τέλος ο Ολυμπιακός: 3-1 από την Μπαρτσελόνα των 10

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 23:55
Οι παίκτες της Μπάρτσα έχουν κάθε λόγο να γιορτάζουν για την άνετη νίκη
|REUTERS/Albert Gea

Εσωσε τα προσχήματα στο τέλος ο Ολυμπιακός: 3-1 από την Μπαρτσελόνα των 10

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 23:55

Την τρίτη – και απόλυτα φυσιολογική – ήττα στον 4ο όμιλο του Champions League γνώρισε το βράδυ της Τετάρτης στη Βαρκελόνη ο Ολυμπιακός με 1-3 από την Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν για να φτάσει σε μία άνετη νίκη, παρότι από το 41ο λεπτό αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Πικέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Καταλανοί έκαναν το 3Χ3 στον όμιλο, και παρότι δέχτηκαν το πρώτο γκολ στον όμιλο, σε 15 ημέρες θα έρθουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό, αυτή την φορά στο Καραϊσκάκη, με στόχο να «σφραγίσουν» την πρωτιά και την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Η έμπνευση του Τάκη Λεμονή να ξεκινήσει στο ματς τον Νικολάου αντί του Ένγκελς στο κέντρο της άμυνας αποδείχθηκε λανθασμένη, έστω κι αν ο νεαρός πέτυχε το γκολ της ελληνικής ομάδας στο 89΄. Ο άπειρος στόπερ άνοιξε το σκορ στο «Καμπ Νόου» με αυτογκόλ και ήταν αυτός που έκανε το φάουλ στον Μέσι έξω από την περιοχή, στο 61΄, από όπου προήλθε και το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις απέναντι στην τρομερή Μπαρτσελόνα, αλλά η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τέτοια που το τελικό αποτέλεσμα θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό, έστω κι αν η «Μπάρτσα» έμεινε με παίκτη λιγότερο από πολύ νωρίς.

2017-10-18T200954Z_1739405976_RC190E526490_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-FCB-OLY
Ο Μέσι, αμέσως μετά το γκολ που σημείωσε (REUTERS/Albert Gea)

Το ματς στο πρώτο 45λεπτο κύλησε όπως ακριβώς αναμενόταν. Με τον Ολυμπιακό σε μόνιμη θέση άμυνας και την Μπαρτσελόνα να πιέζει από τα πρώτα λεπτά για το γκολ.

Η διπλή ζώνη άμυνας που παρέταξε ο Τάκης Λεμονής άντεξε για 18 λεπτά στην πίεση των «μπλαουγκράνα», που αν εξαιρέσει κανείς την μεγάλη ευκαιρία του Σουάρες στο 5ο λεπτό, δεν είχαν απειλήσει σε άλλη περίπτωση την εστία του Προτό.

Ενα λάθος του Νικολάου, όμως, στο 18΄ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Από την παράλληλη σέντρα του Ντεουλοφέου, ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του και με τον τρόπο αυτό έγινε το 1-0.

2017-10-18T203913Z_2078751122_RC1DD51CCCE0_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-FCB-OLY
Ο σκόρερ του Ολυμπιακού (REUTERS/Albert Gea)

Από κει και πέρα οι παίκτες του Βαλβέρδε «έψαξαν» και το δεύτερο τέρμα για να «καθαρίσουν» το ματς, είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, με το δοκάρι του Παουλίνιο στο 24΄ και το τετ-α-τετ του Σουάρες με τον Προτό, που ανέδειξε νικητή τον Βέλγο γκολκίπερ, ωστόσο, δεν πέτυχαν αυτό που ήθελαν.

Στο 41΄, μάλιστα, η ανόητη ενέργεια του Πικέ να σκοράρει με το χέρι προκάλεσε την αποβολή του Ισπανού διεθνούς κεντρικού αμυντικού.

Η απώλεια αυτή, όχι μόνο δεν στοίχισε στους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι παρά το αριθμητικό μειονέκτημα που είχαν για περισσότερο από 45 λεπτά, αντίθετα τους ανάγκασε να «συσπειρωθούν» περισσότερο και μέσα σε 4 λεπτά πέτυχαν άλλα 2 γκολ και «καθάρισαν» την αναμέτρηση.

Από το νέο λάθος του Νικολάου, με το φάουλ πάνω στον Μέσι έξω από την περιοχή, προήλθε  το 2-0 για τους γηπεδούχους. Ο Αργεντινός με απευθείας εκτέλεσε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 61΄, ενώ τρία λεπτά αργότερα, πάλι από προσπάθεια του Μέσι, ο Ντινιέ βρήκε την ευκαιρία με δυνατό ευθύβολο σουτ να πετύχει το 3-0.

2017-10-18T204233Z_1739174547_RC19A31FCA00_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-FCB-OLY
Είναι δεδομένο ότι δεν θα έλειπαν τα αντίστοιχα συνθήματα από τις κερκίδες των Καταλανών (REUTERS/Albert Gea)

Το τρίτο γκολ έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες της Μπαρτσελόνα να ρίξουν ακόμη περισσότερο το ρυθμό τους, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να μειώσει στο 89΄ με την κεφαλιά του Νικολάου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...