384
O Mέσι σκαρφαλωμένος στην κερκίδα του Καμπ Νου πανηγυρίζει την μεγάλη πρόκριση | Reuters

Μια Μπαρτσελόνα, ένα ποίημα

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2017, 16:25
O Mέσι σκαρφαλωμένος στην κερκίδα του Καμπ Νου πανηγυρίζει την μεγάλη πρόκριση
|Reuters

Μια Μπαρτσελόνα, ένα ποίημα

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2017, 16:25

«Μπαρτσελόνα τρελή», «επική ανατροπή», «θρυλικό κατόρθωμα», «ομάδα ποίημα». Οι τίτλοι των μέσων ενημέρωσης διεθνώς συναγωνίζονται για το ποιος θα αποδώσει καλύτερα το μοναδικό κατόρθωμα της ομάδας του Λουίς Ενρίκε, του προπονητή που μόλις λίγες ημέρες πριν και μετά την ήττα στο Παρίσι ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος των ίδιων μέσων. Ο τεχνικός των Καταλανών όμως είχε φροντίσει να στείλει ήδη το δικό του μήνυμα και να προειδοποιήσει: «Αν μία ομάδα μπορεί να βάλει εναντίον μας τέσσερα γκολ, εμείς μπορούμε να της βάλουμε έξι». Το είπε και το έκανε…

Ο Ενρίκε, μετά τη ντροπιαστική ήττα στο Παρίσι, είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να φύγει στο τέλος της σεζόν από την Μπαρτσελόνα. Μετά τη χθεσινή επική ανατροπή και την πρόκριση της ομάδας του ίσως το ξανασκεφτεί. «Ηταν μία απίστευτη νύχτα» δήλωσε. «Κερδίσαμε μία πρόκριση που φαινόταν αδύνατο να πετύχουμε: να είσαι 3-1 στο 85’ και να βάζεις τρία γκολ σε πέντε λεπτά είναι φανταστικό. Είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι».

«Αυτή είναι μία ομάδα πρωταθλητών που αν βάλουν κάτι στο μυαλό τους μπορούν να το επιτύχουν», προσέθεσε ο τεχνικός των Καταλανών. «Επρεπε να είμαστε επιθετικοί, να κερδίσουμε κάθε μονομαχία και να διαχειριστούμε με επιτυχία την κατοχή της μπάλας. Η ομάδα τα κατάφερε. Συγχαρητήρια στα παίκτες και στους οπαδούς».

lalaland
Τα social media σχολίασαν: Η Παρί την έπαθε όπως το La la Land

Στην άλλη πλευρά, εκείνη των ηττημένων, ο προπονητής της Παρί Ουνάι Εμερι αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικότητας που επέδειξαν οι παίκτες του, στα δύο πέναλτι και τις διαιτητικές αποφάσεις που έβλαψαν την ομάδα του και στην αξία του αντιπάλου. Αυτές είναι οι κατά Εμερι αιτίες της ήττας και του ντροπιαστικού αποκλεισμού.

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά, δεν πιέσαμε όσο έπρεπε τον αντίπαλο. Κλειστήκαμε στην άμυνα και επιτρέψαμε στους αντιπάλους να έχουν περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα ήταν πιο ψύχραιμη και καλύτερα στημένη. Βελτιωθήκαμε βάλαμε ένα γκολ και είχαμε ευκαιρία και για το 3-2. Τα σφυρίγματα του διαιτητή μάς στοίχισαν ακριβά και χάσαμε τα πάντα στα τελευταία λεπτά. Η Μπαρτσελόνα είναι μία ομάδα ικανή για τα πάντα. Δεν έχω εξήγηση για ό,τι συνέβη».

Λακωνικός αλλά αυστηρός ήταν ο πρόεδρος της γαλλικής ομάδας Νάσερ Αλ Χελαϊφί: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε. Ύστερα από το 4-0 του πρώτου αγώνα είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτεί κανείς αυτό το αποτέλεσμα».

Ο ξένος Τύπος γράφει →

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...