481
Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για όλα | VICE Greece

Μπακογιάννης: Είμαι φανατικά υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας [Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 15:43
Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για όλα
|VICE Greece

Μπακογιάννης: Είμαι φανατικά υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας [Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 15:43

Μία ακόμα ανοιχτή και ανατρεπτική συνέντευξη έδωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης στην κάμερα του VICE Greece και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Θεοδωρόπουλο.

Ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε την άποψη του για αποποινικοποίηση της κάνναβης ενώ δήλωσε απογοητευμένος από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας μάλιστα υποστήριξε ότι είναι διατεθειμένος να βάλει ακόμα και στοίχημα ότι δεν θα κατέβει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δείτε το βίντεο καθώς και τι δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης στα ερωτήματα του δημοσιογράφου.

Για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές:

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν τύπο που έχει δολοφονήσει ανθρώπους και δεν έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας. Το αντίθετο, λέει πως είναι ο στόχος του να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά δολοφόνων. Θα ήθελα στο μέλλον να συζητάει ο γιος μου με τον γιο του Κουφοντίνα, αλλά δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Και σίγουρα δε γίνεται όταν έρχεται μια κυβέρνηση, ανοίγει τον πόρτα στον Κουφοντίνα και του λέει “πηγαίνετε να πιείτε το τσίπουρο σας”. Ο Κουφοντίνας έχει σκοτώσει 6 συνανθρώπους μας. Είναι άρρωστος. Ο άνθρωπος είναι ανισόρροπος. Δεν είναι πολιτικό το θέμα του, είναι ψυχολογικό»

Για τον Αλέξη Τσίπρα:

«Νιώθω απογοήτευση. Δεν μπορώ να πω ότι τον είχα πιστέψει, αλλά βλέπεις έναν άνθρωπο της γενιάς του και λες μπορεί να τα κάνει διαφορετικά. Και χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Θα ήθελα να συγκρουστούμε, αλλά για κάτι άλλο, όχι για τα φαντάσματα του παρελθόντος».

Για το αν θα έκανε Pride στην Λαμία:

«Γιατί όχι; Γιατί μπορεί να γίνει στην Αθήνα και δεν μπορεί να γίνει στη Λαμία και στο Καρπενήσι; Κάτι το καινούργιο είναι λογικό να προκαλεί αντιδράσεις».

Για το νομοσχέδιο ταυτότητας φύλου:

«Δεν είμαι σίγουρος αν θα το ψήφιζα. Είμαι φανατικά της άποψης πως ο μόνος νόμος είναι η αγάπη. Είμαι υπέρ και του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και της υιοθεσίας παιδιών. Αυτό που με προβληματίζει με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι η ηλικία, τα 15 χρόνια. Θυμάμαι τι μυαλά κουβαλούσα στα 15 μου και έχω αμφιβολία αν ένα παιδί 15 ετών μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση».

Για την κουβέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους εξωγήινους:

«Την τρόλαραν χωρίς να υπάρχει αύριο. Αυτό που προσπάθησε ήταν να μεταφέρει μια πραγματική ιστορία για κάτι που του είπε ένας ειδικός, για κάτι που αντιμετώπισε. Θέλετε να ξεφτιλίσουμε κάθε απάντηση με χαβαλέ και πλάκα;»

Για την οικογενειοκρατία και για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποκλείσει από μελλοντική κυβέρνηση οποιονδήποτε συγγενή του:

«Μόνο καλό το βλέπω. Είναι θετικό να λες από πριν τι θα κάνεις. Ο Κυριάκος πήρε μια δύσκολη απόφαση, γιατί ήθελε να συμβολίσει το διαφορετικό. Μόνο να το σεβαστείς μπορείς. Σίγουρα γίνονται και αδικίες, αλλά αυτά είναι μέσα στη ζωή»

Για την αποποινικοποίηση της κάνναβης:

«Είμαι φανατικά υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας για πάρα πολλούς λόγους. Όχι μόνο γιατί αντικειμενικά έχει αποδειχθεί ότι είναι λιγότερο επιβλαβής από αλκοόλ, όχι μόνο επειδή υπάρχει ένα οργανωμένο έγκλημα πίσω από τη διακίνηση της, αλλά και γιατί βλέπεις παιδιά που μπαίνουν για λίγα γραμμάρια στη φυλακή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...