348
|

Αβραμόπουλος: Απαρέγκλιτα να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή γραμμή

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2017, 14:19

Αβραμόπουλος: Απαρέγκλιτα να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή γραμμή

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2017, 14:19

Την ενορατική πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή «να ανοίξει την πόρτα της Ελλάδος προς την Ευρώπη», χαιρέτισε κατά την ομιλία του στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Επίτροπος της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή την γραμμή πρέπει να στηρίξουμε».

«Με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό και εθνική στρατηγική η Ελλάδα πρέπει να εγγυηθεί μια σταθερή πορεία της χώρας, με σταθερό παράγοντα τη Νέα Δημοκρατία», ήταν το βασικό μήνυμα που εξέπεμψε κατά την ομιλία του.

«Η ΝΔ», τόνισε, «καλείται να εκμεταλλευτεί τους δεσμούς της με το ΕΛΚ, με σκοπό την δημιουργία ενός περιβάλλοντος συναντίληψης. Δεν πρέπει να χάνουμε την μεγάλη εικόνα των αλλαγών».

«Οι πολίτες της Ευρώπης απαιτούν ηγετικές πρωτοβουλίες και λύσεις» και η Ελλάδα «καλείται να διαδραματίσει τον δικό της ρόλο στο εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ωστόσο καλείται και να ορθώσει και κοινό μέτωπο με τις άλλες δυνάμεις της Ευρώπης, απέναντι στον λαϊκισμό και σε ακραία φαινόμενα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμόπουλος.

«Ποτέ δεν αργά για μια αλλαγή νοοτροπίας. Σκέψης. Λόγου και πράξεων», είπε για τις απαιτήσεις του νέου πολιτικού λόγου και αυτά, σημείωσε, «είναι και τα χαρακτηριστικά της Νέας Δημοκρατίας».

«Ήρθε ο καιρός να χτίσουμε όλοι μαζί ένα σύγχρονο πολιτικό σύστημα. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την κοινωνική και εθνικής μας ενότητα. Προϋπόθεση για μια νέα σύγχρονη κοινωνία. Με τους Έλληνες να νοιώθουν ότι είναι και Ευρωπαίοι και Έλληνες», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος.

Με την ιδιότητα του ευρωπαίου Επιτρόπου, τελος, μετέφερε τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ευχαριστώντας τον κ. Αβραμόπουλο, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι στο πρόσωπό του η Ελλάδα έχει να επιδείξει έναν άριστο Επίτροπο.

Η συνομιλία Μητσοτάκη στις κάλπες

Προηγουμένως οι σύνεδροι -ανάμεσά τους και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης- προσήλθαν για να ψηφίσουν στις κάλπες που στήθηκε στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων, για τα μεγάλα ζητήματα της πολιτικής, όπως ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Βουλευτές της ΝΔ, που περίμεναν στις κάλπες, συνομίλησαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την διοργάνωση του Συνεδρίου.

259604259596259595

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...