330
Από τα «ΝΑΙ» και τα «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 στα «ΝΑΙ» τα «ΟΧΙ» της «Αυγής» για το συλλαλητήριο | ΙΝΤΙΜΕnews

Αυγή: Mνήμες δημοψηφίσματος με ολίγον από Σολωμό για το συλλαλητήριο

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 11:58
Από τα «ΝΑΙ» και τα «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 στα «ΝΑΙ» τα «ΟΧΙ» της «Αυγής» για το συλλαλητήριο
|ΙΝΤΙΜΕnews

Αυγή: Mνήμες δημοψηφίσματος με ολίγον από Σολωμό για το συλλαλητήριο

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 11:58

Δύο 24ωρα πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου της Αθήνας για τη Μακεδονία, οι υπεύθυνοι της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν με διλημματικό τρόπο τα ζητήματα που κατά τη γνώμη τους πρέπει να απασχολήσουν τον ελληνικό λαό και ειδικά όσους θα δώσουν το παρών στη λαοσύναξη της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος.

Με το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ» να κυριαρχούν στο πρωτοσέλιδό της, η «Αυγή» ξυπνά μνήμες από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, καθώς για μία ακόμη φορά ο λαός καλείται να πάρει τη μεγάλη απόφαση.

Untitled

Η αρχιστυνταξία της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «πασπάλιζει» μάλιστα το κάλεσμα προς τον λαό με ολίγον από Διονύσιο Σολωμό για να τονώσει το εθνικό φρόνημα και να ρίξει φως στην πραγματική αλήθεια.

«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ», γράφει στο χτύπημα πάνω από τα κατακόκκινα «ΝΑΙ» και «ΟΧΙ» αναδεικνύοντας έτσι το ουσιαστικό δίλημμα για τον ελληνικό λαό ενόψει συλλαλητηρίου:

ΝΑΙ
Στο εθνικό συμφέρον και τη δημοκρατία
Στην εθνική γραμμή και την ευθύνη
Στον πατριωτισμό και τη συνεννόηση

ΟΧΙ
Στην πατριδοκαπηλία και τη μικροπολιτική,
Στον εθνικισμό, την υπευκφυγή και την ανευθυνότητα
Στην Ακροδεξιά και τον φασισμό

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας, Δημήτρης Στούμπος, έσπευσε να διευκρινίσει ότι το σημερινό της πρωτοσέλιδο δεν υπονοεί δημοψήφισμα, αλλά αποτυπώνει μια δημόσια αντιπαράθεση όπως αυτή καταγράφεται στην κοινωνία. Όπως έκανε γνωστό, στην «Κυριακάτικη Αυγή» θα υπάρχει ειδικό ένθετο για το Μακεδονικό, όπου θα φιλοξενούνται οι τοποθετήσεις ιστορικών στελεχών της Αριστεράς.

«Οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, τα εθνικά ζητήματα όμως θα έπρεπε να κλείνουν με μεγαλύτερη προσπάθεια συνεννόησης και αποτελεσμάτων» ήταν το σχόλιο του για την ανακίνηση του ζητήματος της ονομασίας και τις εξελίξεις στη διαπραγματευτική διαδικασία.

Η αλήθεια είναι ότι με τέτοιου είδους πρωτοσέλιδα η εφημερίδα – κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που καταφέρνει είναι να δώσει «αβάντα» και ταυτόχρονα κάλυψη στον κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο, που προ ημερών (με άρθρο του στην Κυριακάτικη Δημοκρατία) ζήτησε ανοικτά τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το όνομα της Μακεδονίας.

Ημέρες συλλαλητηρίων, μνήμες δημοψηφίσματος με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...