232
Το Mule παραδίδει σε ελάχιστα λεπτά το φαγητό ή τα ψώνια που έχει παραγγείλει κάποιος στο σπίτι ή το γραφείο του | Flytrex

Αρχισε τις παραδόσεις το πρώτο drone-delivery!

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2017, 14:42
Το Mule παραδίδει σε ελάχιστα λεπτά το φαγητό ή τα ψώνια που έχει παραγγείλει κάποιος στο σπίτι ή το γραφείο του
|Flytrex

Αρχισε τις παραδόσεις το πρώτο drone-delivery!

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2017, 14:42

Τα τελευταία δύο χρόνια διάφορες εταιρείες, ανάμεσα τους και εμπορικοί γίγαντες όπως η Amazon, εξετάζουν σοβαρά την πιθανότητα να χρησιμοποιούν drones για την παράδοση των προϊόντων τους στους πελάτες τους. Τελικά το πρώτο drone-delivery έκανε την εμφάνιση του στο Ρέικιαβικ. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Ισλανδίας είναι οι πρώτοι στον κόσμο που παραλαμβάνουν στο σπίτι ή τον χώρο εργασίας τους το φαγητό ή τα ψώνια που έχουν παραγγείλει από ένα drone.

Δείτε ένα βίντεο για το πρώτο drone-delivery:

Τις παραδόσεις κάνει το Mule, ένα αυτόνομο ιπτάμενο όχημα κατασκευασμένο για αυτό τον σκοπό από την ισραηλινή εταιρεία Flytrex. To drone μπορεί να μεταφέρει φορτίο τριών κιλών σε απόσταση περίπου δέκα χλμ. Ετσι μια παραγγελία που με την επίγεια μεταφορά της από το κατάστημα στο σπίτι ή τον χώρο εργασίας ενός πελάτη θα χρειαζόταν 20-25 λεπτά με το drone γίνεται σε μόλις τέσσερα.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail η εταιρεία που διαχειρίζεται την ιπτάμενη υπηρεσία delivery μπορεί να πραγματοποιεί αυτή την στιγμή περίπου 20 παραδόσεις ημερησίως. Ομως σχεδιάζει να αυξάνει σταδιακά τον αριθμό αυτό και μέχρι το τέλος του έτους να πραγματοποιεί εκατοντάδες παραδόσεις καθημερινά. Ηδη από τις πρώτες μέρες παραδόσεων με το drone διαπιστώθηκε ότι υπάρχει εξοικονόμηση του κόστους που αφορά το delivery σε ποσοστό 60% σε σχέση με την επίγεια δια της θαλάσσης παράδοση αφού το Ρέικιαβικ σε κάποια σημεία χωρίζεται από θάλασσα και απαιτείται χρήση πλωτών μέσων για την μετακίνηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...