261
Τα δύο αρσενικά λιοντάρια δεν δείχνουν να έχουν ανάγκη το θηλυκό | Russ Bridges

Αρσενικό λιοντάρι προτιμά για «σύντροφο» ένα άλλο αρσενικό

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2017, 16:07
Τα δύο αρσενικά λιοντάρια δεν δείχνουν να έχουν ανάγκη το θηλυκό
|Russ Bridges

Αρσενικό λιοντάρι προτιμά για «σύντροφο» ένα άλλο αρσενικό

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2017, 16:07

Μερικές λήψεις ενός ερασιτέχνη φωτογράφου από πάρκο άγριας ζωής στο Ντονκάστερ της Αγγλίας έγιναν μέσα σε λίγες ώρες viral. Σε αυτές διακρίνονται δύο αρσενικά λιοντάρια που δείχνουν να περνούν μια χαρά μεταξύ τους και να μην έχουν καμία ανάγκη την όμορφη λέαινα που βρίσκεται ξαπλωμένη ακριβώς δίπλα τους.

Αν και τέτοια περιστατικά μόνο πρωτοφανή δεν είναι στην φύση, ο φωτογράφος Ρας Μπρίτζες δήλωσε εντυπωσιασμένος, όχι μόνο από το θέαμα που παρακολούθησε, αλλά και από τον τρόπο που έδειχναν να συμπεριφέρονται τα πανέμορφα άγρια ζώα.

gay-lions-2

«Ηταν δύο αρσενικά και ένα θηλυκό. Ενα από τα αρσενικά, ξαφνικά σηκώθηκε και πήδηξε στην πλάτη του φίλου του. Κάποιοι που παρακολουθούσαν το θέαμα άρχισαν να γελούν, ιδίως γιατί ακριβώς δίπλα ήταν ξαπλωμένη μια πανέμορφη λέαινα. Κι όμως το λιοντάρι έμοιαζε να το κάνει ηθελημένα και “περήφανα”», δήλωσε ο φωτογράφος και συμπλήρωσε χαριτολογώντας: «Για να είμαι δίκαιος κάθε φορά που ένα αρσενικό πλησίαζε τη λέαινα, εκείνη γρύλιζε και το έδιωχνε με το πόδι της».

«Δεν είναι ασυνήθιστο να συμπεριφέρονται έτσι τα λιοντάρια. Δεν ξέρω αν είναι ζήτημα κυριαρχίας ή κάτι τέτοιο, μοιάζουν να είναι επιθετικά, αλλά δεν είναι καθόλου, απλώς παίζουν», πρόσθεσε ο Μπρίτζες που τράβηξε τις φωτογραφίες.

gay-lions-0

Ο ερασιτέχνης φωτογράφος αποκάλυψε και ποια είναι η αγαπημένη του λήψη: «Η αγαπημένη μου λήψη είναι εκείνη που το λιοντάρι έχει βγάλει τη γλώσσα του έξω και μοιάζει να μας κοροϊδεύει, δηλώνοντας περήφανο γι’ αυτό που είναι και αυτό που κάνει». 

Οι φωτογραφίες πάντως κυκλοφόρησαν σε μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που -χαριτολογώντας- έκαναν λόγο για το νέο Gay Pride στην φύση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...