287
Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς την ώρα που εξηγεί ότι δεν πρόκειται να φορέσει τη μαντίλα | REUTERS/Aziz Taher

Αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα για τον μεγάλο μουφτή της Βηρυτού η Λεπέν

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2017, 13:44
Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς την ώρα που εξηγεί ότι δεν πρόκειται να φορέσει τη μαντίλα
|REUTERS/Aziz Taher

Αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα για τον μεγάλο μουφτή της Βηρυτού η Λεπέν

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2017, 13:44

Στον Λίβανο βρέθηκε η πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας. Αρνήθηκε, δύο φορές, να καλύψει το κεφάλι της με μαντίλα, όπως απαιτείται στη χώρα, όταν πρόκειται μία γυναίκα να συναντήσει τον μεγάλο μουφτή της Βηρυτού, Αμπντελατίφ Ντεριάν.

Αρχικά αρνήθηκε να υποστηρίξει την παράδοση που «κουκουλώνει» τις γυναίκες, όταν της διαβιβάστηκε, τη Δευτέρα, η παράκληση του μουφτή να φορέσει η ίδια μαντίλα στη συνάντησή τους που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη. Απάντησε στο αίτημα γνωστοποιώντας ότι δεν θα καλύψει το κεφάλι της. Ωστόσο το ραντεβού δεν αναβλήθηκε.

Οταν η γαλλίδα πολιτικός έφτασε στα γραφείο του Αΐσα Μπακάρ για να συναντηθεί με τον μουφτή, κάποιος της έδωσε μία μαντίλα. Ξανά, αρνήθηκε. «Η ανώτερη σουνιτική αρχή δεν είχε τέτοια απαίτηση», φέρεται να είπε, αναφερόμενη στον Αχμεντ αλ-Ταγέμπ, τον μεγάλο ιμάμη του Αλ-Αζχαρ στο Κάιρο, τον οποίο είχε συναντήσει κατά την επίσκεψή της στην Αίγυπτο, τον Μάιο 2015.

«Να μεταφέρετε στον μεγάλο μουφτή τα σέβη μου, αλλά δεν θα καλυφτώ», πρόσθεσε σύμφωνα με το επιτελείο της. Αναχώρησε αμέσως. Υστερα ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμά της. Συναντήθηκε με τον μαρωνίτη πατριάρχη Μπεχάρα Ράι καθώς και με τον Σαμίρ Τζατζά, ηγέτη του κόμματος των Λιβανικών Δυνάμεων.

2017-02-21T104825Z_1287159648_RC1B5DCA81A0_RTRMADP_3_FRANCE-ELECTION-LEPEN
Η Μαρίν Λεπέν με τον μαρωνίτη πατριάρχη Μπεχάρα Ράι (αριστερά) (REUTERS/Mohamed Azakir)

Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς έχει τροφοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία με έναν έντονο ευρωσκεπτικισμό, την επιθετική ρητορική κατά του κοινού νομίσματος και κυρίως την ξενοφοβία και τον λαϊκισμό. Μάλιστα, τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ότι η ίδια κερδίζει έδαφος έναντι των βασικών της αντιπάλων, του κεντρώου και ανεξάρτητου Εμανουέλ Μακρόν και του κεντροδεξιού Φρανσουά Φιγιόν. Ωστόσο η ίδια δημοσκόπηση της Opinionway δείχνει ότι η Λεπέν θα έχανε και από τους δύο στο δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...