293
Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πέππας (πρώτος από δεξιά) με την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου (στο κέντρο) στην 33η γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές

Αρειος Πάγος: Βλαπτική η προσωπική στοχοποίηση λειτουργών της Δικαιοσύνης

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2018, 18:41
Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πέππας (πρώτος από δεξιά) με την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου (στο κέντρο) στην 33η γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές

Αρειος Πάγος: Βλαπτική η προσωπική στοχοποίηση λειτουργών της Δικαιοσύνης

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2018, 18:41

Νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση στη δημόσια κριτική των δικαστικών ενεργειών, συνιστούν μέσω κοινής ανακοίνωσής τους ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πέππας, και η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου, μετά τις επιθέσεις και τη «βροχή» χαρακτηρισμών σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των συνεργατών της για τον χειρισμό της δικογραφίας Νοvartis.

Aποκορύφωμα των επιθέσεων που δέχονται οι εν λόγω εισαγγελικοί λειτουργοί -κυρίως από εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ήταν όσα αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη μήνυση που κατέθεσε για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση, η οποία στρέφεται και κατά της κυρίας Τουλουπάκη και των βοηθών εισαγγελέων στο γραφείο της, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Πέππας επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο για να αναλάβει την προεδρία του Αρείου Πάγου ενώ είχε σχετικά χαμηλή θέση στη δικαστική επετηρίδα – κάτω από αντιπροέδρους του ανωτάτου δικαστηρίου, από τους οποίους δεν επελέγη κανείς ως νέος πρόεδρος. Διαδέχθηκε την Βασιλική Θάνου -νυν προϊστάμενη του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού- που αποχώρησε από την ηγεσία του ανωτάτου δικαστηρίου λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας.

«Ο χειρισµός από τη Δικαιοσύνη υποθέσεων που αφορούν το δηµόσιο συµφέρον και προβληµατίζουν την κοινωνία, γίνεται µε ασφάλεια µόνο µέσα σε ατµόσφαιρα νηφαλιότητας, που προϋποθέτει, µεταξύ άλλων, τήρηση του µέτρου και αυτοσυγκράτηση, κατά την εκφορά δηµόσιου λόγου, κριτικού των δικαστικών ενεργειών», σημειώνεται με νόημα στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου.

areiospagos Όπως υπογραμμίζεται, «ο δηµόσιος λόγος, µε τον οποίο γίνεται προσωπική στοχοποίηση λειτουργών της Δικαιοσύνης, δεν βοηθάει, αλλά βλάπτει τη διατήρηση του κλίµατος νηφαλιότητας που απαιτείται». Αλλωστε, όπως σημειώνουν ο Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου «η νοµιµότητα των αποφάσεων και των ενεργειών των λειτουργών της ∆ικαιοσύνης υπόκειται σε έλεγχο κατά τον θεσµικά προβλεπόµενο τρόπο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...