213
Ο Εμανουέλ Μακρόν με τον Αλεξάντρ Μπεναλά (αριστερά) σε εκδήλωση τον Μάιο του 2017 | REUTERS/Regis Duvignau

Απολύθηκε ο σωματοφύλακας του Μακρόν που ξυλοκόπησε διαδηλωτή

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2018, 13:35
Ο Εμανουέλ Μακρόν με τον Αλεξάντρ Μπεναλά (αριστερά) σε εκδήλωση τον Μάιο του 2017
|REUTERS/Regis Duvignau

Απολύθηκε ο σωματοφύλακας του Μακρόν που ξυλοκόπησε διαδηλωτή

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2018, 13:35

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε, μετά την κατακραυγή που προηγήθηκε, να απολύσει τον σωματοφύλακα που καταγράφηκε από κάμερα να χτυπά έναν διαδηλωτή την Πρωτομαγιά.

Η προεδρία ανακοίνωσε ότι ο κ. Μακρόν έλαβε γνώση «νέων γεγονότων» που μπορεί να συνιστούν παράπτωμα εκ μέρους του σωματοφύλακα. «Ως αποτέλεσμα, η προεδρία αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία απόλυσης του Αλεξάντρ Μπεναλά», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της προεδρίας.

Στο βίντεο που ήλθε στη δημοσιότητα, ένας άνδρας που φορά αστυνομικό κράνος και αναγνωριστικό σήμα, φαίνεται να τραβά μια γυναίκα και στη συνέχεια να χτυπά έναν διαδηλωτή την 1η Μαΐου.

Αργότερα ταυτοποιήθηκε ότι είναι ο Μπεναλά, μέλος του προσωπικού της γαλλικής προεδρίας.

Χθες Πέμπτη ανακρίθηκε από την αστυνομία ενώ σήμερα τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για πράξεις βίας σε σχέση με πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί αποστολή δημόσιας υπηρεσίας, υπέρβαση εξουσιών και παράνομη χρήση διακριτικών δημόσιας αρχής.

Ακόμη, τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε προσωρινή αργία για απόσπαση εικόνων βιντεοεπιτήρησης του Παρισιού και τη μετάδοσή τους στον Μπεναλά, δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση. Οι τρεις αστυνομικοί είναι ένας γενικός ελεγκτής, ένας αστυνόμος και ένας διοικητής.

Η αντιπολίτευση επέκρινε με σφοδρότητα τον Μακρόν επειδή δεν απέλυσε τον συνεργάτη του αμέσως και παράμεινε σιωπηλός.

Το γραφείο του προέδρου είχε θέσει για λίγο σε αργία τον σωματοφύλακα επειδή χτύπησε τον διαδηλωτή, αλλά δεν είχε ενημερώσει τις αρχές επιβολής του νόμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...