378
Ιούνιος 1969. Ο Φρανκ Ζάππα σε πρόβες κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής περιοδείας των Mothers of Invention | Photo by Ron Case/Keystone/Getty Images/Ideal Images

Αποκτήστε το σπίτι του Φρανκ Ζάππα και σώστε το αρχείο του

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2016, 08:43
Ιούνιος 1969. Ο Φρανκ Ζάππα σε πρόβες κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής περιοδείας των Mothers of Invention
|Photo by Ron Case/Keystone/Getty Images/Ideal Images

Αποκτήστε το σπίτι του Φρανκ Ζάππα και σώστε το αρχείο του

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2016, 08:43

Ο θρυλικός αμερικανός μουσικός Φρανκ Ζάππα διατηρούσε αρχείο επί χρόνια και για τα πάντα. Στη μυθολογία της μουσικής σκηνής έμεινε γνωστό ως «η Κρύπτη»: περιέχει μουσικούς θησαυρούς, συνεντεύξεις, ζωντανές ηχογραφήσεις ακόμα και ταινίες σε φιλμ των 8 και 35 χιλιοστών. Ενα αρχείο που δεν το έχει δει κανένας θαυμαστής. Τυχερός όμως μπορεί να είναι ο πρώτος που θα πάει στην κρύπτη, αν αγοράσει το σπίτι που βρίσκεται από πάνω της. Η τιμή έχει οριστεί στα εννέα εκατομμύρια δολάρια και ο μεσίτης είναι το Kickstarter, σύμφωνα με την Ανγκελα Γουοτερκάτερ στο Wired.

Επίσης ο τυχερός αγοραστής θα πρέπει να χρηματοδοτήσει και ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή του Φρανκ Ζάππα.

Η καμπάνια με όνομα «Who the F*@% Is Frank Zappa» ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στο Kickstarter. Φαινομενικά πρόκειται για μια εκστρατεία ανοιχτής χρηματοδότησης για το νέο ντοκιμαντέρ του Αλεξ Γουίντερ (ο ίδιος βρίσκεται πίσω και από τα ντοκιμαντέρ των Download, και Deep Web). Στην πραγματικότητα είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια για τη διατήρηση της Κρύπτης. Ο ελάχιστος στόχος της καμπάνιας είναι το μισό εκατομμύριο δολάρια για να ξεκινήσει την παραγωγή του ντοκιμαντέρ αλλά και την ψηφιοποίηση μέρους του αρχείου. Οτιδήποτε επιπλέον θα βοηθήσει στην χρηματοδότηση κυκλοφορίας νέων ηχογραφήσεων και συνθέσεων. Υπάρχουν, επίσης, σχέδια για ένα βιβλίο με χειρόγραφα γράμματα του Φρανκ Ζάππα, φωτογραφίες και άλλα αντικείμενα.

Ο μεγάλος στόχος είναι τα 8 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που θα χρηματοδοτήσει το ντοκιμαντέρ και θα διατηρήσει τα πιο πολύτιμα αντικείμενα της κρύπτης. Οποιοσδήποτε που πληρώσει και τα 8 εκατομμύρια θα πάρει το 8.000 τετραγωνικών μέτρων σπίτι του Φρανκ Ζάπα, στην περιοχή Χόλυγουντ Χιλς. Στην αγορά δεν συμπεριλαμβάνονται και τα αντικείμενα της κρύπτης. Αυτά θα αρχειοθετηθούν για μουσεία και νέους δίσκους. Συμπεριλαμβάνεται, όμως, το στούντιο ηχογράφησης του Φρανκ Ζάππα. Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, τα 8 εκατομμύρια δεν θα πάνε όλα στην χρηματοδότηση του ντοκιμαντέρ αλλά στην οικογένεια του Φρανκ Ζάππα.

«Δεν μπορούμε να τους ζητήσουμε να μας δώσουν το σπίτι για μια ταινία που δεν είναι καν δικιά τους. Είναι πολύ γενναιόδωροι και υποστηρικτικοί με την όλη ιδέα αλλά όχι τόσο. Τα χρήματα που θα περισσέψουν είναι αρκετά για να διατηρηθούν τα κύρια αντικείμενα της κρύπτης αλλά και για να ολοκληρωθεί το ντοκιμαντέρ, όπως θα το ήθελε και ο Φρανκ Ζάππα να γίνει», είπε ο Αλεξ Γουίντερ.

Εδώ μπορείτε να δείτε το σπίτι προς πώληση αλλά και αν κάποιος το αγόρασε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...