224
(φωτ.αρχείου) | Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2017, 15:33
(φωτ.αρχείου)
|Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2017, 15:33

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου υποχώρησε τη Δευτέρα στο χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος του 2009 μετά την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τον οίκο Moody’s την Παρασκευή.

Με το επιτόκιο να πλησιάζει στο 5%, η Αθήνα θα μπορούσε να σκεφθεί την επιστροφή της στις αγορές, αναφέρει σχετικά δημοσίευμα του Reuters.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε γύρω στο 5,4%, το οποίο είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2009. Οι αποδόσεις των 2ετών ελληνικών τίτλων διαμορφώθηκαν και αυτές στα χαμηλότερο επίπεδο από το 2010.

Το Reuters, επικαλούμενο πηγές του, ανέφερε ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην αγορά ομολόγων, εάν η απόδοση του 10ετούς υποχωρήσει κάτω από το 5%.

Αργά την Παρασκευή ο οίκος Moody’s αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας σε Caa2 από Caa3, αλλά και τις προοπτικές από σταθερές σε θετικές, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών της Ελλάδας με τους πιστωτές της για την εκταμίευσης της δόσης. Ωστόσο, τα ελληνικά ομόλογα σε αυτό το επίπεδο εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται σαν «junk», δηλαδή δεν προτείνονται προς τους επενδυτές.

Σε παρόμοια χαμηλά επίπεδα είναι η αξιολόγηση και των άλλων δύο οίκων, του Standard & Poor’s και του Fitch.

«Υπήρχαν κάποιες προσδοκίες για μία αναβάθμιση του αξιόχρεου, αλλά αυτό που αποτέλεσε πραγματικά έκπληξη ήταν οι θετικές προοπτικές, που δίνουν τη δυνατότητα για μία ακόμη αναβάθμιση», διευκρίνισε υπεύθυνος για τη στρατηγική της DZ Bank, Ντάνιελ Λεντς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...