468
Πολλά χαμόγελα δίπλα στα πορτρέτα τους - αλλά εκείνη στον πίνακα είναι η Μισέλ; | REUTERS/Jim Bourg

Αποκαλυπτήρια για τα επίσημα πορτρέτα του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2018, 20:31
Πολλά χαμόγελα δίπλα στα πορτρέτα τους - αλλά εκείνη στον πίνακα είναι η Μισέλ;
|REUTERS/Jim Bourg

Αποκαλυπτήρια για τα επίσημα πορτρέτα του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2018, 20:31

Στην τελετή αποκαλυπτηρίων των επίσημων πορτρέτων τους βρέθηκαν τη Δευτέρα οι Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα. Σύμφωνα με τον Guardian, τα πορτρέτα θα κρεμαστούν στην Eθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Μουσείου Σμιθσόνιαν στην Ουάσινγκτον, ενώ είναι τα πρώτα που φιλοτέχνησαν αφροαμερικανοί καλλιτέχνες.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο Τομ Χανκς.

Καλλιτέχνης του προεδρικού πορτρέτου ήταν ο Κεχίντε Ουάλι, ενώ το πορτρέτο της Μισέλ Ομπάμα φιλοτέχνησε η Εϊμι Σέραλντ, βραβευμένη για τα πορτρέτα της.

Ο Ομπάμα δειγματίζει το «αιχμηρό» πορτρέτο του (REUTERS/Jim Bourg)
Ο Ομπάμα δειγματίζει το «αιχμηρό» πορτρέτο του (REUTERS/Jim Bourg)

«Τι συμβαίνει εδώ; Είναι πολύ αιχμηρό», είπε ο Ομπάμα κοιτάζοντας το δικό του, ενώ υποστήριξε ότι η δουλειά που έγινε ήταν «εξαιρετική». «Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι εδώ. Σημαίνει τόσα για εμάς», ανέφερε ο ίδιος και τόνισε ότι το κοντινότερο σε μια τέτοια τιμή ήταν η φωτογραφία στο βιβλίο αποφοίτων! Ο αμερικανός πρώην πρόεδρος παραδέχθηκε, πάντως, ότι δεν του αρέσει καθόλου να ποζάρει. «Κοιτάζω το ρολόι μου. Είναι πραγματικά βασανιστικό να προσπαθεί κάποιος να με φωτογραφίσει, πόσο μάλλον να κάνει ένα πορτραίτο μου», εξομολογήθηκε.

Επίσης, ευχαρίστησε τη Σέραλντ για το πορτρέτο τής συζύγου του, καθώς και για το πόσο θεαματικά συνέλαβε «τη χάρη, την ομορφιά, την εξυπνάδα, τη γοητεία και το πόσο… καυτή», είναι η γυναίκα που αγαπά.

https://www.youtube.com/watch?v=TiZMAqxegEQ

Η πινακοθήκη έχει πλήρη σειρά προεδρικών πορτρέτων, ενώ ξεκίνησε τις αναθέσεις από τον Τζορτζ Μπους και μετά.

Το πορτρέτο του Ομπάμα θα εκτεθεί στην έκθεση για τους αμερικανούς προέδρους.

Η Μισέλα κάνει τα αποκαλυπτήρια μαζί την Εϊμι Σέραλντ (REUTERS/Jim Bourg)
Η Μισέλα κάνει τα αποκαλυπτήρια μαζί την Εϊμι Σέραλντ (REUTERS/Jim Bourg)

Από την πλευρά της, η Μισέλ -αφού είπε ένα «Wow»!- περιέγραψε το πορτρέτο της ως «φανταστικό» και παραδέχθηκε ότι ένιωθε άγχος, αλλά και υπερηφάνεια, με την προοπτική τού να βρίσκεται το πορτρέτο της στην Πινακοθήκη. Μάλιστα, αστειεύτηκε λέγοντας ότι είναι η πρώτη στην οικογένειά της που το πορτρέτο της βρίσκεται σε Πινακοθήκη! Εξήρε τη Σέραλντ και είπε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής της, «εντυπωσιάστηκε από τα χρώματά της» και την τολμηρή δουλειά της. Η Μισέλ επίσης αποκάλυψε ότι η καλλιτέχνις, η οποία ήταν υποψήφια να φιλοτεχνήσει επίσης και το πορτρέτο του πρώην προέδρου, της είπε ότι ήθελε πολύ να συνεργαστεί μαζί της. Αστειευόμενη είπε χαρακτηριστικά ότι ο «Μπαράκ ξεθώριασε στο παρασκήνιο». «Πολύ όμορφο, αλλά ποια είναι;», σημείωσε, επίσης με διάθεση χιούμορ, η ίδια.

«Σκέφτομαι όλα τα έγχρωμα κορίτσια που θα έρθουν και θα δουν κάποια που τους μοιάζει να κρέμεται στον τοίχο αυτού του μεγάλου Αμερικανικού Ιδρύματος. Και ξέρω τι είδους επίπτωση θα έχε αυτό στις ζωές τους επειδή ήμουν ένα από αυτά», είπε η Μισέλ Ομπάμα.

Στα social media, πάντως, ακόμα αναρωτιούνται ποια πόζαρε για το πορτρέτο της Μισέλ, καθώς το αποτέλεσμα δεν θυμίζει ιδιαίτερα την πρώην Πρώτη Κυρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...