686
Το τρίγωνο: Μπόμπι, Μέριλιν και Τζον. Ναι, η Μονρόε φοράει εκείνο το φόρεμα που τρέλανε τους πάντες | Wikimedia/ Creative Protagon

Η «απόδειξη» για τη σχέση της Μονρόε με τον Μπόμπι Κένεντι

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2016, 19:32
Το τρίγωνο: Μπόμπι, Μέριλιν και Τζον. Ναι, η Μονρόε φοράει εκείνο το φόρεμα που τρέλανε τους πάντες
|Wikimedia/ Creative Protagon

Η «απόδειξη» για τη σχέση της Μονρόε με τον Μπόμπι Κένεντι

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2016, 19:32

Η σχέση της Μέριλιν Μονρόε με τον Ρόμπερτ Κένεντι βρισκόταν πάντα στα όρια του μύθου και της πραγματικότητας. Πολλοί το πίστεψαν σε κάποια φάση, ακόμη περισσότεροι θα ήθελαν να αποκαλυφθεί ένα σκάνδαλο που να φέρνει το Χόλιγουντ στα πιο κρυφά μυστικά του Λευκού Οίκου, αλλά ποτέ δεν υπήρχε μία φωτογραφία, μία δήλωση, μία μικρή απόδειξη ότι η σταρ είχε συναισθηματική σχέση με τον υπουργό Δικαιοσύνης της αμερικανικής κυβέρνησης και αδελφό του προέδρου. Αντίστοιχα βέβαια, δεν αποδείχθηκε ποτέ η σχέση της σεξοβόμβας ηθοποιού με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, αδελφό του Μπόμπι, Τζον Φ. Κένεντι, αλλά εντάξει, αυτό είναι πια κοινό μυστικό.

Οι φήμες για το ερωτικό τρίγωνο είχαν ανακύψει ήδη από τις αρχές των 60’s. Τώρα έχουμε αλλάξει αιώνα και βρέθηκε ένα αποδεικτικό στοιχείο για τη σχέση της Μονρόε με τον υποτίθεται αυστηρών αρχών θρησκευόμενο Ρωμαιοκαθολικό, Μπόμπι. Πρόκειται για μία επιστολή που έγραψε η νεότερη αδελφή των Κένεντι, Τζιν Κένεντι Σμιθ, απευθυνόμενη στη Μονρόε. «Πρέπει να καταλάβεις ότι εσύ και ο Μπόμπι είστε το νέο ζευγάρι! Ολοι μας θεωρούμε ότι πρέπει να έρθεις μαζί του όταν επιστρέψει από την Ανατολή!», φέρεται να γράψει.

Υπάρχουν βέβαια κάποια κενά στην υπόθεση. Πώς γίνεται να γράφει η αποστολέας σε χαρτί και με τέτοια χαλαρότητα για την παράνομη σχέση του αδελφού της; Πώς γίνεται να ζήτησε από την ερωμένη του να επιστρέψει μαζί του από κάποιο ταξίδι με όποιες συνέπειες κι αν είχε αυτό στη σύζυγο του, στα δέκα (τότε) παιδιά του, στον αδερφό του, στην ίδια αμερικανική κοινή γνώμη που θα καταβρόχθιζε με όρεξη μία τέτοια είδηση;

Η επιστολή βρέθηκε ανάμεσα σε χαρτούρα που είχε αφήσει η Μονρόε στον μέντορά της Λι Στράσμπεργκ. Τα έγγραφα τα ανακάλυψε ο 45χρονος γιος του μέσα σε μία βαλίτσα με παπούτσια ποδοσφαίρου. Και αυτό το ένα χαρτί που ενδιαφέρει την αμερικανική –και όχι μόνο- κοινή γνώμη μέχρι σήμερα θα δημοπρατηθεί, ως μέρος των προσωπικών αντικειμένων της Μονρόε, στο Μπέβερλι Χιλς στις 17 Νοεμβρίου. «Πάντα υπήρχαν εικασίες. Τώρα, αυτό το γράμμα δείχνει ότι υπήρχε στην πραγματικότητα μία συναισθηματική σχέση», δήλωσε ο Μάρτιν Νόλαν, διευθυντής του οίκου δημοπρασίας Julien’s.

ken
Το γονίδιο του καλοφτιαγμένου πολιτικού: Ρόμπερτ, Τεντ, και Τζον Κένεντι (από αριστερά), έξω από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου (Wikipedia)

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι περισσότερο ενδιέφερε το «κοινό» η (φημολογούμενη) σχέση της Μονρόε με τον τότε πρόεδρο, το τραγούδι που του τραγούδησε την ημέρα των γενεθλίων του, το φόρεμα που φόρεσε η σταρ, τα χάπια που έπαιρνε. Κι όμως, ένα άτομο, ίσως το ιδανικότερο άτομο για να εξιχνιάσει την υπόθεση, είχε αναλάβει να αποδείξει ότι υπήρχε μία ερωτική σχέση με τον Μπόμπι.

Ο τότε διευθυντής του FBI, Εντγκαρ Χούβερ «προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει οτιδήποτε θα ενοχοποιούσε τον Μπόμπι Κένεντι», έχει δηλώσει στην αυτοβιογραφία του ο Ουίλιαμ Σάλιβαν, αναπληρωτής διευθυντής του FBI, ο οποίος μαζί με τον προϊστάμενό του παρακολουθούσε τον Μπόμπι σε πάρτι και εκδηλώσεις προκειμένου να βρουν οτιδήποτε θα βρώμιζε την εικόνα του. Το λαγωνικό του FBI είχε εγκαταλείψει τις προσπάθειες και είχε πιστέψει ότι επρόκειτο απλώς για φήμες.

μαρ
Η Μέριλιν Μονρόε ποζάρει στο φακό, στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνιας, το 1954 (Baron/Getty Images/Ideal Images)

Τώρα οι φήμες επανέρχονται. Βρίσκονται ανάμεσα σε επιστολές όπου η σταρ περιγράφει μία εσωτερική απόγνωση. Σε επιστολή σε έναν θεραπευτή της, το 1961, έγραψε: «Χθες το βράδυ έμεινα ξύπνια. Καμιά φορά αναρωτιέμαι γιατί υπάρχει η νύχτα. Για εμένα σχεδόν δεν υπάρχει. Μοιάζει απλώς με μία μεγάλη, απαίσια ημέρα».

Περιέγραψε την εμπειρία της στο ίδρυμα ψυχικών διαταραχών και πώς αισθανόταν «σαν να έχει μπει φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ». Εγραψε ότι «οι άνδρες σκαρφαλώνουν στο φεγγάρι αλλά δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται για μία παλλόμενη καρδιά».

Αλλά αυτά δεν ικανοποιούν τη δίψα της κοινής γνώμης. Ολοι θέλουν να μάθουν ποιος είναι ο άνδρας που αναφέρει, ο Τζον ή ο Μπόμπι; Ή και οι δύο; Δεν τους ενδιαφέρει τόσο η περίπλοκη απόγνωση, η κατάθλιψη, τα χάπια που μπορεί να οδήγησαν στην αυτοκτονία της. Θέλουν να μάθουν ποιος θα μπορούσε να είναι ο δολοφόνος αν αυτή η αυτοκτονία ήταν σκηνοθετημένη. Ο Ρόμπερτ Κένεντι, με τον οποίο είχε δεσμό; Ο Τζον Φ. Κένεντι, με τον οποίο είχε επίσης δεσμό; Ο μαφιόζος Σαμ Τζιανκάνα; Το FBI; Η CIA; Ο ψυχίατρός της, Ραλφ Γκρίνσον; Ολοι μαζί;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...