282
Οι Coldplay παίζουν το «A Different Corner», στη μνήμη του Τζορτζ Μάικλ, στην απονομή των 2017 BRIT Awards στο Λονδίνο | REUTERS/Toby Melville

Η αδύναμη καρδιά πρόδωσε τον Τζορτζ Μάικλ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2017, 15:57
Οι Coldplay παίζουν το «A Different Corner», στη μνήμη του Τζορτζ Μάικλ, στην απονομή των 2017 BRIT Awards στο Λονδίνο
|REUTERS/Toby Melville

Η αδύναμη καρδιά πρόδωσε τον Τζορτζ Μάικλ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2017, 15:57

Από φυσικά αίτια πέθανε –αιφνιδιαστικά για τους φίλους και οπαδούς του- ο σταρ της ποπ μουσικής, Τζορτζ Μάικλ, τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις, περίπου δύο μήνες μετά τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο βρετανός τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός υπέκυψε «λόγω διατατικής μυοκαρδιοπάθειας σε συνδυασμό με μυοκαρδίτιδα και την εναπόθεση λίπους στο ήπαρ (λιπώδες ήπαρ)», όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Ντάρεν Σάλτερ, ιατροδικαστής στο Οξφορντσάιρ. Με άλλα λόγια, τον πρόδωσαν η αδύναμη καρδιά του και το επιβαρυμένο συκώτι του. Σημειώνεται ότι η ηπατική στεάτωση συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ο μουσικός καλλιτέχνης -ψυχή του συγκροτήματος Wham!- ξεψύχησε την ημέρα των Χριστουγέννων, σε ηλικία 53 ετών στο σπίτι του στο Οξφορντσάιρ. Βρέθηκε νεκρός από τον σύντροφό του Φάντι Φαγιάζ. Παρότι έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες, δεν έχει γίνει ακόμη μέχρι σήμερα η κηδεία του, γεγονός που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο πόνο στους κοντινούς του φίλους και συγγενείς. Η αρχική νεκροψία δεν είχε δείξει ποια ήταν τα αίτια του θανάτου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μυστήριο γύρω από τον τρόπο που ξεψύχησε ο αγαπητός σταρ. Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές είχαν διασαφηνίσει εξ αρχής ότι ο θάνατός του, παρότι ανεξήγητος, δεν ήταν ύποπτος και ότι η αρχική ιατροδικαστική εξέταση ήταν «ανολοκλήρωτη».

Σήμερα, Τρίτη, λοιπόν, ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουν οι έρευνες. «Οι έρευνες για τον θάνατο του Τζορτζ Μάικλ έχουν ολοκληρωθεί και η τελική έκθεση της ιατροδικαστικής εξέτασης έχει αποσταλεί», είπε. «Υπάρχει διαβεβαιωμένη αιτία θανάτου, οπότε η έρευνα διακόπτεται σε αυτό το σημείο».

Ο ίδιος έσπευσε να σημειώσει ότι δεν θα υπάρξει μελλοντική ενημέρωση για το ζήτημα και ότι η οικογένεια του εκλιπόντος ζητεί από τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό να σεβαστούν τον ιδιωτικό τους χώρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...