498
H Aστυνομία επιχειρεί στο Μενίδι. Ομως η παρέμβαση της έχει καθυστερήσει δραματικά. Ολοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στους καταυλισμούς των Ρομά... | Intimenews

Σύλληψη 23χρονου για τον θάνατο του μαθητή στο Μενίδι

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2017, 08:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/06/2017, 16:00
H Aστυνομία επιχειρεί στο Μενίδι. Ομως η παρέμβαση της έχει καθυστερήσει δραματικά. Ολοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στους καταυλισμούς των Ρομά...
|Intimenews

Σύλληψη 23χρονου για τον θάνατο του μαθητή στο Μενίδι

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2017, 08:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/06/2017, 16:00

Στην σύλληψη ενός 23χρονου Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε με καραμπίνα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, προχώρησαν οι αστυνομικοί μετά από εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή του Μενιδίου για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα.

Οπως έχει γίνει γνωστό, μέχρι στιγμής έξω από το σπίτι του συλληφθέντα έχουν βρεθεί πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο.

Στο ίδιο σπίτι την Πέμπτη γινόταν γλέντι, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά πρόσωπα του 23χρονου, τα οποία είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Μαζί με τον 23χρονο συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα. Συνολικά οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις έξι και οι προσαγωγές τις τριάντα τέσσερις.

Η αστυνομία συνεχίζει πάντως τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 11χρονος Μάριος. Οι αρχές έχουν επικεντρωθεί στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά.

Από νωρίτερα το Σάββατο στην ευρύτερη περιοχή 250 άνδρες της αστυνομίας είχαν επέμβει στον καταυλισμό.

Μέχρι χθες τα μεσάνυχτα, είχαν γίνει έρευνες σε συνολικά 22 σπίτια Ρομά. Πραγματοποιήθηκαν 31 προσαγωγές και 3 συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά ενώ κατασχέθηκαν 18 κάλυκες των 9 χιλιοστών, ένας κάλυκας των 7.62 χιλιοστών, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου

Σημειώνεται ότι πριν από πέντε ημέρες σε τσιγγάνικο γλέντι στην Αγία Βαρβάρα, δύο Ρομά έριξαν στον αέρα περισσότερες από 300 σφαίρες με αποτέλεσμα δύο από αυτές να τραυματίσουν γυναίκες μακριά από το σημείο των πυροβολισμών. Τότε συνελήφθη και ένας 29χρονος που φέρεται να είναι ο ένας από τους δράστες.

Ο θάνατος του Μάριου

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής για το τέλος της χρονιάς στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Το αγόρι έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος με το κεφάλι μπροστά στα μάτια συμμαθητών και γονέων στο προαύλιο του σχολείου.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, διασωληνωμένο με τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το αγόρι κατέληξε.

«Αμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη. Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στην προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε», ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Η νεκροψία – νεκροτομή έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από αδέσποτη σφαίρα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποιος πυροβόλησε στον αέρα και η σφαίρα, καθώς κατέβαινε, καρφώθηκε στο κεφάλι του παιδιού.

Τόσκας: «Εγκαταλειμμένη για χρόνια η Δυτική Αττική»

Σε δηλώσεις του σχετικά με τα γεγονότα στο Μενίδι, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας υπογράμμισε ότι «η Δυτική Αττική είναι μια εγκαταλειμμένη για χρόνια περιοχή με τεράστια προβλήματα, όπου κανένας δεν είχε τολμήσει να πει καν τα προβλήματα, όχι να τολμήσει να λύσει προβλήματα.

» Εμείς αρχίσαμε και βγαίνουμε και κάνουμε έρευνες. Χθες 200 αστυνομικοί με ειδικές δυνάμεις έκαναν έρευνες. Τέτοιες έρευνες είχαν ξεκινήσει καιρό πιο πριν, όχι με αφορμή μόνο το περιστατικό αυτό», δήλωσε σχετικά.

Επισήμανε πάντως ότι το θέμα των εγκαταλειμμένων περιοχών «δεν είναι εύκολη υπόθεση και δεν λύνεται με επιχειρήσεις της μιας μέρας ή μόνο με αστυνομικές δράσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...