625
Ολοι χαμογελούν - ακόμα και η Μελάνια. Θαύμα-θαύμα... | twitter

Απίστευτο καρέ από την κηδεία της Μπους: Οι χαμογελαστοί Ομπάμα-Κλίντον-Μελάνια

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2018, 19:02
Ολοι χαμογελούν - ακόμα και η Μελάνια. Θαύμα-θαύμα...
|twitter

Απίστευτο καρέ από την κηδεία της Μπους: Οι χαμογελαστοί Ομπάμα-Κλίντον-Μελάνια

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2018, 19:02

Οταν κάποιος πηγαίνει σε μια κηδεία είναι τουλάχιστον σοβαρός και συνήθως και συγκινημένος από την απώλεια του εκλιπόντος στον οποίο λέει το «τελευταίο αντίο».

Ομως, αυτός ο άτυπος ηθικός κανόνας -όπως φάνηκε- δεν ίσχυσε για τον Μπιλ και τη Χίλαρι Κλίντον, τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα, τον Τζορτζ και τη Λόρα Μπους.

Αλλά και τη Μελάνια Τραμπ ή οποία ήταν εκεί, χωρίς τον σύζυγό της.

Ολοι οι παραπάνω, λοιπόν, πόζαραν χαμογελαστοί -ορισμένοι όπως ο Ομπάμα, με υπερβολικά πλατύ χαμόγελο – στην κηδεία της Μπάρμπαρα Μπους, το Σάββατο.

Τη φωτογραφία ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Τζιμ Γκαρθ, εκπρόσωπος της οικογένειας Μπους.

Η εν λόγω φωτογραφία έχει σχολιαστεί αρνητικά από την ώρα που αναρτήθηκε, καθώς πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να κατακρίνουν τα πολιτικά πρόσωπα και τις Πρώτες Κυρίες για έλλειψη σεβασμού στην περίσταση.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Guardian, πιθανότατα το χαμόγελό τους να οφείλεται στο γεγονός ότι από την κηδεία απουσίαζε ο Ντόναλντ Τραμπ!

Επίσης, όπως παρατήρησαν οι περισσότεροι, αυτή η φωτογραφία είναι ίσως από τα λίγα καρέ στα οποία η Μελάνια Τραμπ εμφανίζεται χαμογελαστή.

Κάποιοι άλλοι εστίασαν στα πλάνα κατά τα οποία η νυν Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ανταλλάσσει κάποιες κουβέντες με τον Μπαράκ Ομπάμα -πάντα στη διάρκεια της κηδείας- και μετά γελούσαν και οι δύο.

«Η Μελάνια φαίνεται πιο ευτυχισμένη σε μια κηδεία από ό,τι ήταν τα τελευταία χρόνια. Κι εσείς το ίδιο δεν θα κάνατε αν από το να βρίσκεστε κάθε μέρα δίπλα στον Ντόναλντ, καθόσασταν δίπλα στον Μπαράκ;», έγραψε κάποιος στα social media.

Ενας από τους βοηθούς της Χίλαρι Κλίντον, ο Φίλιπ Ρέινς, πρόσθεσε: «Ο Ομπάμα είναι ένας τύπος που έχει χιούμορ, αλλά αυτή είναι μια γυναίκα που λαχταρά την απόσταση από ένα τέρας, ενθυμούμενη το πώς είναι πραγματικά η αξιοπρέπεια».

Και υπήρξαν κι άλλα σχόλια για το ίδιο ζήτημα – κάποια ήταν εξαιρετικά καυστικά…

«Μια κηδεία. Καθισμένη δίπλα στον άνδρα που αυτή και ο άνδρας της εκθρόνισαν. Ωστόσο, είναι το πρώτο της χαμόγελο εδώ και χρόνια. Σε παλαιότερες φωτογραφίες είναι πάντα χαμογελαστή».

«Κουίζ: Ποια από αυτές τις δύο φωτογραφίες της Μελάνια Τραμπ τραβήχτηκε σε κηδεία;».

«Σήμερα, στην κηδεία της Μπάρμπαρα Μπους, η Μελάνια Τραμπ κάθισε δίπλα σε ποιον… τον Μπαράκ Ομπάμα. Επειτα από περισσότερο από έναν χρόνο στο γραφείο, η Μελάνια δεν χαμογέλασε ούτε μία φορά παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ. 10 λεπτά με τον Ομπάμα και δείτε τι συνέβη».

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα επτά ανθρώπων να χαμογελούν πλατιά είναι τουλάχιστον ασυνήθιστη και σίγουρα έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την εικόνα του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα ακούγοντας τον γιο του Τζεμπ να αποχαιρετά την επί 73 χρόνια σύζυγό του Μπάρμπαρα, η οποία πέθανε σε ηλικία 92 ετών. Η κηδεία της Πρώτης Κυρίας τελέστηκε σε ιδιωτικό κύκλο. Η εξόδιος ακολουθία έλαβε χώρα σε εκκλησία του Χιούστον, στο Τέξας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παρέστη προκειμένου να μη διαταραχθεί η τελετή από τα επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας που θα λαμβάνονταν και «από σεβασμό για την οικογένεια Μπους», όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Αυτό ήταν αρκετό, όπως φάνηκε, για να χαρίσει τη χαρά στη σύζυγό του – και σκεφτείτε τον συμβολισμό: η Μελάνια δεν έχει δίπλα της τον άνδρα της, παρακολουθεί μια κηδεία, μια εξ ορισμού κατάσταση η οποία δεν κρύβει καμία χαρά. Κι όμως, παρά τις συγκεκριμένες συνθήκες, είναι η πρώτη φορά κατά την οποία βλέπουμε το χαμόγελό της, ενώ έχουν προηγηθεί πάρα πολλές εμφανίσεις της όπου εκείνη έδειχνε κατηφής και προβληματισμένη.
Το μήνυμα, προς τον σύζυγό της εστάλη, δυνατό και «καθαρό». Μένει να φανεί το πώς το εξέλαβε όλο αυτό ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο τελευταίος αμερικανός πρόεδρος που παρέστη σε κηδεία Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ ήταν ο Τζον Κένεντι – σε αυτήν της Ελέανορ Ρούσβελτ, το 1962. Αντιστοίχως, ούτε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε παραστεί στην κηδεία της Νάνσι Ρίγκαν το 2016 και της Μπέτι Φορντ το 2011. Επίσης, ούτε και ο Μπιλ Κλίντον παρευρέθη στην κηδεία της Τζάκι Κένεντι-Ωνάση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...