563
Στη γειτονιά της οδού Μούιρ Γουντς κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τη φρίκη που εκτυλισσόταν στο σπίτι - φυλακή, στον αριθμό 160 | Mike Blake/Reuters

Απαντήσεις στο σπίτι του τρόμου για τα 13 παιδιά αναζητά η αστυνομία στο Λος Αντζελες

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 11:22
Στη γειτονιά της οδού Μούιρ Γουντς κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τη φρίκη που εκτυλισσόταν στο σπίτι - φυλακή, στον αριθμό 160
|Mike Blake/Reuters

Απαντήσεις στο σπίτι του τρόμου για τα 13 παιδιά αναζητά η αστυνομία στο Λος Αντζελες

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 11:22

Σε αναζήτηση απαντήσεων για την απίστευτη υπόθεση με τα αλυσοδεμένα και υποσιτισμένα παιδιά πολυμελούς οικογένειας στο Πέρις,  είναι η αστυνομία του Λος Αντζελες. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί απάντηση στο γιατί οι γονείς των 13 παιδιών  τα κρατούσαν κλειδωμένα, υπό άθλιες συνθήκες, δεμένα με αλυσίδες στα κρεβάτια τους.

Ο πατέρας Ντέιβιντ Αλεν Τέρπιν (David Allen Turpin), 57 ετών, και η μητέρα Λουίζα Αννα Τέρπιν (Louise Anna Turpin), 49 ετών, δεν έχουν δώσει εξηγήσεις για την πράξη τους. Αμφότεροι συνελήφθησαν και σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βασανιστήρια και κακομεταχείριση των παιδιών τους.

Η υπόθεση ήρθε στο φως η 17χρονη κόρη της οικογένειας κατάφερε να ξεφύγει από το σπίτι του τρόμου και να καλέσει την αστυνομία. Το κορίτσι ήταν τόσο μικροκαμωμένο που αρχικά οι αστυνομικοί πίστεψαν ότι ήταν μόνο 10 ετών. Μόλις την εντόπισαν, της έκαναν ερωτήσεις πριν μεταβούν στο σπίτι της οικογένειας, στο Πέρις, περίπου 70 μίλια νοτιοανατολικά του Λος Αντζελες.

Όταν μπήκαν στο σπίτι οι αστυνομικοί, το θέαμα που αντίκρισαν ήταν σοκαριστικό. Το πρώτο σοκ ακολούθησε και δεύτερο μόλις συνειδητοποίησαν ότι επτά από τα παιδιά ήταν στην πραγματικότητα ενήλικες, ηλικίας 18 με 29 ετών. Το μικρότερο ήταν 2 ετών.

Στην οδό Μούιρ Γουντς κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τη φρίκη που εκτυλισσόταν στον αριθμό 160.  Το σπίτι και ο κήπος είναι καθαρά και προσεγμένα και βρίσκονται σε μια γειτονιά όπου τα σπίτια είναι κοντά το ένα στο άλλο. Αν και οι γείτονες ισχυρίζονται ότι δεν είχαν καταλάβει τίποτα, απορούν πώς η οικογένεια κατάφερε να κρύψει αυτό το εφιαλτικό μυστικό για τόσο καιρό.

Η αστυνομία δεν είναι ακόμα σε θέση να διευκρινίσει περαιτέρω για τα κίνητρα των γονέων: «Μακάρι να μπορούσα να είχα περισσότερες πληροφορίες για σας που να μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί έγινε κάτι τέτοιο», δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου ο σερίφης της περιοχής.

Ο ίδιος περιέγραψε ως «φρικτές» τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στο σπίτι- φυλακή. «Αν μπορείτε να φανταστείτε να είστε 17 χρονών και να φαίνεστε για 10, αλυσοδεμένοι στο κρεβάτι, υποσιτισμένοι και με εμφανή σημάδια τραυματισμών… Αυτό εγώ θα το αποκαλούσα βασανιστήρια», είπε. «Παρ’ όλα αυτά», σημείωσε, «η μητέρα έδειχνε μπερδεμένη, σε σύγχυση, για τους λόγους που βρέθηκε η αστυνομία στο σπίτι».

Στα τοπικά μέσα ήδη εγείρονται ερωτήματα για πώς η πολυμελής οικογένεια διέφυγε της παρακολούθησης αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Ντέιβιντ Αλεν Τέρπιν εμφανίζεται ως διευθυντής ιδιωτικού σχολείου στο Πέρις, του Sandcastle Day School, όπως το αποκαλούσε, το οποίο λειτουργούσε στη διεύθυνση της κατοικίας του, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας της πολιτείας της Καλιφόρνιας.

Το σχολείο άνοιξε τον Μάρτιο του 2011 και το σχολικό έτος 2016-17 είχε εγγεγραμμένους έξι μαθητές διαφορετικών ηλικιών. Οι γονείς του Τέρπιν δήλωσαν ότι τα εγγόνια τους λάμβαναν κατ’ οίκον διδασκαλία και ότι δεν είχαν δει την οικογένεια τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια.

Το ερώτημα που εγείρεται τώρα είναι πώς οι Τέρπιν μπόρεσαν να κρύψουν την καθημερινή κακοποίηση των ίδιων τους των παιδιών για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και πώς το «ιδιωτικό σχολείο» που είχε εγκαταστήσει ο πατέρας, διέφυγε των κρατικών ελέγχων.

Τα ιδιωτικά σχολεία στην Καλιφόρνια δεν λαμβάνουν άδεια από το υπουργείο Παιδείας, ούτε υπάρχει κάποια εποπτεύουσα ή ρυθμιστική αρχή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταχωρούν τη λίστα με τον αριθμό των μαθητών τους, τα μέλη του προσωπικού (δάσκαλοι κτλ) και πληροφορίες για τους διευθύνοντες.  Υποχρεούνται ωστόσο να υποβάλλονται σε ετήσιο έλεγχο από το κράτος και τον τοπικό επικεφαλής της Πυροσβεστικής. Κανείς όμως δεν είναι σε θέση να απαντήσει αν το σχολείο του Τέρπιν είχε ελεγχθεί ποτέ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...