280
Θα καταφέρει ο Μακρόν να πάρει τα κινητά από τα χέρια των μαθητών; | Shutterstock

Ο Μακρόν απαγορεύει τα κινητά στα σχολεία της Γαλλίας

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2017, 15:04
Θα καταφέρει ο Μακρόν να πάρει τα κινητά από τα χέρια των μαθητών;
|Shutterstock

Ο Μακρόν απαγορεύει τα κινητά στα σχολεία της Γαλλίας

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2017, 15:04

Μπορεί μία Πολιτεία να πάρει τα κινητά από τα χέρια των μαθητών; Η Γαλλία, απ΄ό,τι φαίνεται, θα το προσπαθήσει. Από τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Μπλανκιέ, προχωρά στην απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, του δημοτικού και του γυμνασίου.

Να σημειωθεί ότι, μέχρι τώρα, οι μαθητές στη Γαλλία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα τους μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας. Είναι όμως ελεύθεροι να κάνουν ό,τι επιθυμούν στα διαλείμματα αλλά και στη διάρκεια των γευμάτων. Οι νέοι περιορισμοί  θα τους εμποδίζουν να κάνουν χρήση των κινητών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολικό περιβάλλον.

Ο Ζαν Μισέλ Μπλανκιέ δήλωσε ότι η απόφαση αυτή, που υπήρχε ως πρόταση στο εκλογικό μανιφέστο του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, θα ενθαρρύνει τους μαθητές να έχουν δραστηριότητες στη διάρκεια του διαλείμματος ενώ παράλληλα θα καταπολεμήσει φαινόμενα διαδικτυακού εκφοβισμού.

«Στη σημερινή εποχή τα παιδιά δεν παίζουν, είναι όλα μπροστά από τα smpartphones και από εκπαιδευτική άποψη αυτό αποτελεί πρόβλημα. Είναι σημαντικό, για παράδειγμα, τα παιδιά ηλικίας κάτω των επτά ετών να μη βρίσκονται μπροστά από μια οθόνη τηλεφώνου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπλανκιέ.

Η πρόταση της κυβέρνησης Μακρόν ισχύει μόνο για τα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία μέσης εκπαίδευσης. Οι μαθητές του λυκείου θα μπορούν να κάνουν και στο μέλλον χρήση των κινητών τους στα σχολεία.

Η απαγόρευση των κινητών προκαλεί ήδη αναστάτωση στους μαθητές που φυσικά δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν στην άκρη το αγαπημένο τους εξάρτημα.

Σύμφωνα με μελέτες, το κινητό στο σχολείο αποσυντονίζει τους μαθητές και τους αποσπά την προσοχή. Συγκεκριμένα, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι έφηβοι είναι ιδιαίτερα προσκολλημένοι στα κινητά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις ΗΠΑ, το 75% των εφήβων έχει κινητό τηλέφωνο, ενώ το 22% μπαίνει κατά μέσο όρο δέκα φορές την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...