392
Ο Τραμπ μιλά σε δημοσιογράφους, ενώ η Μελάνια και ο γιος τους Μπάρον τον περιμένουν στο βάθος | REUTERS/Carlos Barria

Ο Τραμπ στηρίζει δημοσίως τον κατηγορούμενο για παρενόχληση υποψήφιο γερουσιαστή

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2017, 08:53
Ο Τραμπ μιλά σε δημοσιογράφους, ενώ η Μελάνια και ο γιος τους Μπάρον τον περιμένουν στο βάθος
|REUTERS/Carlos Barria

Ο Τραμπ στηρίζει δημοσίως τον κατηγορούμενο για παρενόχληση υποψήφιο γερουσιαστή

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2017, 08:53

Θα περίμενε κανείς τακτ από έναν άνθρωπο που κατηγορήθηκε αμέτρητες φορές για σεξουαλική παρενόχληση, θριαμβολογούσε ότι «τις γυναίκες πρέπει να τις αρπάζεις από το… αιδοίο» και παρ’ όλα αυτά εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ; Μάλλον όχι. Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε θέση σε ένα ζήτημα που έχει διχάσει τους Ρεπουμπλικάνους ρίχνοντας το βάρος του υπέρ του Ρόι Μουρ, υποψήφιου για τη Γερουσία από την Αλαμπάμα, ο οποίος κατηγορείται για συστηματική σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων κοριτσιών πριν από δεκαετίες.

«Δεν χρειαζόμαστε έναν φιλελεύθερο εκεί κάτω, έναν Δημοκρατικό», σχολίασε ο Τραμπ αναφερόμενος στο θέμα στην Ουάσινγκτον, λίγο πριν αναχωρήσει για πέντε ημέρες διακοπών στη Φλόριντα με αφορμή την εορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών αυτή την Πέμπτη.

Υπενθύμισε επανειλημμένα ότι ο Μουρ έχει «αρνηθεί εντελώς» τις κατηγορίες που του προσάπτονται. «Θα οφείλατε να τον ακούσετε κι αυτόν», πρόσθεσε προς τους δημοσιογράφους.

Αφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμφανιστεί μαζί με τον Μουρ την επόμενη εβδομάδα, μια κίνηση ουσιαστικής στήριξης που πάντως δεν είναι σίγουρο ότι έχει απτά αποτελέσματα για τον υποψήφιο.

Ο Τραμπ στις δηλώσεις του πριν αναχωρήσει για τη Φλόριντα καταφέρθηκε παράλληλα εναντίον του Νταγκ Τζόουνς, του δημοκρατικού αντιπάλου του Ρόι Μουρ. Ο 63χρονος δημοκρατικός πλέον προηγείται στις δημοσκοπήσεις, συγκεντρώνοντας το 47% της πρόθεσης ψήφου έναντι ενός 42% του Μουρ.

«Έχω δει το ιστορικό του, είναι φριχτός όσον αφορά (την προστασία) των συνόρων, τον στρατό, το έγκλημα» με το Μεξικό, υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μουρ, υπερσυντηρητικός πρώην εισαγγελέας και πρώην πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Αλαμπάμα, κατηγορήθηκε από τουλάχιστον έξι γυναίκες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ως και σεξουαλικές επιθέσεις, όταν αρκετές από αυτές ήταν ανήλικες. Η νεαρότερη από τις γυναίκες αυτές ήταν 14 ετών όταν εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα που κατήγγειλε, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, και ο Μουρ ήταν τριαντάρης.

Λόγω της παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος έχει παραγραφεί κάθε αδίκημα που μπορεί να σχετίζεται με αυτές τις πράξεις.

Μετά τη δημοσίευση των πρώτων καταγγελιών από την Washington Post στις 9 Νοεμβρίου, ηγετικά στελέχη των ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο απαίτησαν ο Μουρ να αποχωρήσει από την εκστρατεία, αλλά εκείνος αρνείται και διαψεύδει όλες τις κατηγορίες περί σεξουαλικών επιθέσεων, παρότι παραδέχεται ότι φλέρταρε ανήλικες όταν ήταν τριαντάρης.

Η εκλογική αναμέτρηση στην Αλαμπάμα στις 12 Δεκεμβρίου γίνεται για την αναπλήρωση της έδρας που κατείχε ο Τζεφ Σέσιονς ο οποίος έγινε υπουργός Δικαιοσύνης.

Η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία είναι 52 έδρες στις 100 και η απώλεια υπέρ των Δημοκρατικών θα στενέψει ακόμη περισσότερο τα στενά περιθώρια της κυβέρνησης Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...