249
Η αποχώρηση δύο εκ των συλληφθέντων από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης | INTIMEnews

Υπόθεση Μπουτάρη: Αναβολή στη δίκη των τραμπούκων – Παραμένουν υπό κράτηση

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2018, 17:03
Η αποχώρηση δύο εκ των συλληφθέντων από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης
|INTIMEnews

Υπόθεση Μπουτάρη: Αναβολή στη δίκη των τραμπούκων – Παραμένουν υπό κράτηση

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2018, 17:03

Για την Τετάρτη 23 Μαΐου, αναβλήθηκε η δίκη ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης των τριών εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για τη θρασύδειλη επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη. Σημειώνεται ότι  ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε ήδη τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ταυτοποιηθούν και άλλοι δράστες που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του δημάρχου.

Το αίτημα αναβολής υπέβαλαν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρήσει την κράτησή τους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας.

293486293487293488293490293493293502293498293499

Οι δύο 20χρονοι δήλωσαν ότι είναι σπουδαστές και ο 36χρονος ότι εργάζεται περιστασιακά.

Υπενθυμίζεται πως σε ό,τι αφορά τον ανήλικο που συνελήφθη μαζί με τους άλλους τρεις, η υπόθεσή του διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων. Μέχρι τότε αφέθηκε ελεύθερος.

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μετέβη και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης προκειμένου να παραστεί ως πολιτικώς ενάγων.

Ο κ. Μπουτάρης έχει καταθέσει και μήνυση κατά αγνώστων, ενώ αναμένεται να εξεταστεί ως μάρτυρας κατηγορίας από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκαν οι τρεις απο τους τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και διακεκριμένες φθορές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...