164
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανατροπή Κοντονή σε αποφάσεις του Αρείου Πάγου

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2018, 14:56
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανατροπή Κοντονή σε αποφάσεις του Αρείου Πάγου

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2018, 14:56

«Όχι» στην έκδοση Μολδαβής παρά την αντίθετη απόφαση του Αρείου Πάγου, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κρατώντας επίσης ανοικτή την απόφασή του για αντίστοιχη περίπτωση τούρκου πολίτη που είχε υποβάλει αίτηση ασύλου (υπέρ της έκδοσης του οποίου είχε επίσης αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο).

Οπως ανέφερε ο υπουργός την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη μελέτη του φακέλου αποφάσισε την μη έκδοση 28χρονης γυναίκας από τη Μολδαβία, η οποία είναι θύμα τράφικινγκ. Η απόφαση, εξήγησε,  λαμβάνει υπόψη της το γεγονός ότι η γυναίκα είναι θύμα παράνομης διακίνησης.

Σχετικά με τον τούρκο πολίτη Τουργκούτ Καγιά, ο κ. Κοντονής διευκρίνισε πως έχει καταθέσει αίτηση για παροχή ασύλου και μέχρι την εκκαθάρισή της δεν μπορεί να εξετάσει το θέμα της έκδοσής του.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο υ πουργός Δικαιοσύνης εξήγγειλε σειρά νομοθετημάτων για ζητήματα όπως η ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας με αρχικό στόχο την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων που παραμένουν ανεκτέλεστες, προκειμένου να εκκαθαριστούν και να εισπραχθούν έσοδα στα δημόσια ταμεία, καθώς επίσης τη θεσμοθέτηση κώδικα που θα ρυθμίζει τη λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...