223
Στην παρτίδα των ελαττωματικών οχημάτων, που θα ανακληθούν στα συνεργεία της Mercedes, περιλαμβάνονται και μοντέλα της σειράς GLC | Reuters

Aνάκληση ενός εκατομμυρίου Mercedes λόγω κινδύνου φωτιάς

Πέτρος Πιτσίνης Πέτρος Πιτσίνης 4 Μαρτίου 2017, 10:58
Στην παρτίδα των ελαττωματικών οχημάτων, που θα ανακληθούν στα συνεργεία της Mercedes, περιλαμβάνονται και μοντέλα της σειράς GLC
|Reuters

Aνάκληση ενός εκατομμυρίου Mercedes λόγω κινδύνου φωτιάς

Πέτρος Πιτσίνης Πέτρος Πιτσίνης 4 Μαρτίου 2017, 10:58

Σε ανάκληση περίπου ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων προχωρά η Mercedes-Benz. Αιτία μία βλάβη στο ηλεκτρικό τους σύστημα, η οποία μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη μετά από επανειλημμένες προσπάθειες εκκίνησης. Αν δεν πάρει το αυτοκίνητο εμπρός, τότε ενδέχεται να σημειωθεί υπερθέρμανση, να λιώσουν πλαστικές επενδύσεις στον χώρο του κινητήρα και να πιάσει το όχημα φωτιά.

Η ανάκληση αφορά μοντέλα των σειρών C-class, E-class, CLA και των SUV GLA και GLC, που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 2015 και 2017. Περίπου 305.000 από αυτά κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα σε διάφορες άλλες αγορές. Η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχει προς το παρόν ενημερωθεί από τη μητρική Mercedes – Benz για τον αριθμό των οχημάτων, που προβλέπεται να ανακληθούν για αποκατάσταση της βλάβης στη χώρα μας.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 51 τέτοια περιστατικά, χωρίς κάποιον τραυματισμό ή θάνατο σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας. Οι υπεύθυνοι της Mercedes αντιλήφθηκαν αρχικά το πρόβλημα τον Ιούνιο του 2016, όμως χρειάστηκε να φτάσει ο Φεβρουάριος του 2017 μέχρι να καταλήξουν στο συμπέρασμα, ότι δεν αποκλείεται η ύπαρξη κατασκευαστικού ελαττώματος και να προχωρήσουν έτσι σε ανάκληση.

Οι ιδιοκτήτες των ελαττωματικών μοντέλων θα ειδοποιηθούν τους επόμενους μήνες, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ωστόσο προς το παρόν το ακριβές χρονικό διάστημα ανάλογα με την αγορά. Η αποκατάσταση της βλάβης θα γίνει με την τοποθέτηση μίας επιπρόσθετης ασφάλειας στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της γερμανικής μάρκας και θα διαρκεί περίπου μία ώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...