689
Απολαυστικός επί σκηνής, ο «Βράχος» σε εκδήλωση της Disney στο Αναχαϊμ της Καλιφόρνια τον Αύγουστο του 2015 | Jesse Grant/Getty Images for Disney/Ideal Image

Αν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντουέιν Τζόνσον…

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2017, 12:59
Απολαυστικός επί σκηνής, ο «Βράχος» σε εκδήλωση της Disney στο Αναχαϊμ της Καλιφόρνια τον Αύγουστο του 2015
|Jesse Grant/Getty Images for Disney/Ideal Image

Αν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντουέιν Τζόνσον…

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2017, 12:59

Κάθε στάδιο της ζωής του ερχόταν ως φυσικό επακόλουθο. Από νεαρός αθλητής αμερικανικού ποδοσφαίρου, κατέληξε πρωταθλητής παλαιστής, άλλαξε το όνομά του σε «Βράχος» («the Rock») κι ύστερα ήρθε ο πρώτος κινηματογραφικός ρόλος (στο «Η Μούμια επιστρέφει», 2001). Ο ρόλος γρήγορα έγινε ξεχωριστή ταινία («The Scorpion King») και βιντεοπαιχνίδι, αρκετά ο ίδιος αργότερα εμφανίστηκε σε επεισόδια της κινηματογραφικής σειράς «Fast and Furious» και τη χρονιά που πέρασε ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ. Είναι σταρ, φιλάνθρωπος, πατριώτης και πάντα ο αγαπημένος «Ροκ». Και γιατί όχι πρόεδρος των ΗΠΑ;

«Νομίζω είναι αρκετά πιθανό», απαντά στη δημοσιογράφο του περιοδικού GQ όταν τον ρωτά αν πράγματι θα σκεφτόταν να εγκαταλείψει την καριέρα του για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ. Και στις ΗΠΑ που κάποτε εξελέγη ένας ηθοποιός (Ρόναλντ Ρέιγκαν) και σήμερα κυβερνά ένας επιχειρηματίας, όλα είναι πιθανά.

fast
Ο Ντουέιν Τζόνσον στην ταινία που στιγμάτισε με την παρουσία του, στο «Fast and Furious 6» (YouTube)

Η ιδέα της υποψηφιότητας του «Βράχου» ήταν της Washington Post. Σε άρθρο τον περασμένο Ιούνιο η αμερικανική εφημερίδα πρότεινε ότι ο Τζόνσον θα μπορούσε να είναι μία πολύ καλή υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ. Εκείνος τότε είχε σχολιάσει στο Instagram ότι το άρθρο ήταν ενδιαφέρον και διασκεδαστικό αλλά ότι το πιο σημαντικό εκείνη τη στιγμή ήταν μία «δυναμική ηγεσία από τους παρόντες και μέλλοντες ηγέτες αυτής της χώρας».

Εκτοτε κάθε τόσο ανέκυπτε η ίδια ερώτηση: Ο «Βράχος» για πρόεδρος των ΗΠΑ;

dwayne
Η χαριτωμένη πλευρά του «Ροκ», κατά τη διάρκεια φωτογράφησης σε παραλία της Καλιφόρνια (GQ)

«Εβλεπα μία έντονη ειλικρίνεια, που με έκανε να κάτσω να προβληματιστώ και να σκεφτώ “ας αναλογιστώ ξανά την απάντησή μου κι ας σιγουρευτώ ότι δίνω μία ειλικρινή απάντηση που να επιδεικνύει τον απαραίτητο σεβασμό”», εξηγεί ο 45χρονος ηθοποιός και παραγωγός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. Ετσι έφτασε στο «είναι πολύ πιθανό».

Η δημοσιογράφος τον ρωτά ποια είναι η γνώμη του για τον σημερινό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. «Σε οποιαδήποτε θέση βρεθείς πρέπει να μπορείς να αποδείξεις τις ικανότητές σου», λέει διακριτικά.

Ο Τζόνσον έχει επικρίνει μία φορά δημοσίως τον πρόεδρο των ΗΠΑ, όταν πέρασε την απαγόρευση της εισόδου των πολιτών επτά μουσουλμανικών κρατών. «Πιστεύω στην εθνική ασφάλεια αλλά όχι στην απαγόρευση εισόδου μεταναστών», επαναλαμβάνει τώρα.

dwayne1
Σέλφι με το πλήθος που τον αποθεώνει, σε πρεμιέρα της ταινίας «San Andreas: Επικίνδυνο ρήγμα» στο Χόλιγουντ το 2015 (Reuters)

«Δεν μπορώ να αξιολογήσω τις επιδόσεις του τώρα, αλλά μπορώ να σας πω πώς θα λειτουργούσα εγώ», λέει προσεκτικά. «Προσωπικά πιστεύω ότι αν ήμουν πρόεδρος  θα έδινα ιδιαίτερη σημασία στην ακεραιότητα. Η ηγεσία θα ήταν σημαντική. Το να αναλαμβάνεις την ευθύνη για όλους. Ιδίως σε όσους διαφωνούσαν», τονίζει.

«Αν διαφωνούσα με κάποιον δεν θα τον απομόνωνα. Θα τον ενσωμάτωνα. Θα άνοιγα μαζί του διάλογο. Θα αναλάμβανα την ευθύνη για όλους. Ιδίως για όσους διαφωνούσαν μαζί μου. Αν υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που διαφωνούν τότε μάλλον υπάρχει κάτι που δεν βλέπω, οπότε άσε με να το δω, να το καταλάβω», λέει.

Ο Ντουέιν Τζόνσον μεγάλωσε στην Καλιφόρνια σε μία φτωχή οικογένεια -με παράδοση όμως στην πυγμαχία- και σε ένα φτωχό περιβάλλον. Η καταλυτική του εμπειρία του ως έφηβος ήταν η έξωση της οικογένειάς του από ένα διαμέρισμα ενός δωματίου. Πριν ενηλικιωθεί είχε συλληφθεί αρκετές φορές για τσακωμούς και μικροκλοπές. Στο Λύκειο ανακάλυψε το αμερικανικό ποδόσφαιρο και αυτό τον βοήθησε να σπουδάσει, στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Υστερα ανακάλυψε την πυγμαχία η οποία τον έκανε σταρ όχι μόνο του ρινγκ αλλά και του Χόλιγουντ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής εκστρατείας, και οι δύο υποψήφιοι, Τραμπ και Κλίντον, είχαν προσεγγίσει τον «Ροκ» ζητώντας τη δημόσια στήριξή του. Αρνήθηκε. «Αισθάνομαι ότι είμαι σε μία θέση όπου ο λόγος μου φέρει βάρος και επιρροή. Αλλά έχω και απίστευτα μεγέθη σεβασμού για όλη τη διαδικασία και αισθάνθηκα ότι αν κοινοποιούσα τις πολιτικές μου πεποιθήσεις πολλά πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν», εξηγεί.

«Συζητούσα με τον εαυτό μου, στο γυμναστήριο στις 4 το πρωί. Σκεφτόμουν ότι είτε θα απογοήτευα κάποιον λόγω των πολιτικών μου πεποιθήσεων είτε ότι θα παρέσυρα μία γνώμη, πράγμα που δεν ήθελα», εξηγεί. Γνήσιος πολιτικός!

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...