200
Αρκουδάκι που έχασε τη ζωή του στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου (φωτ.αρχείου) | Intimenews/MKO ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Aλλη μία αρκούδα νεκρή (η πέμπτη μέσα στη χρονιά) σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2017, 19:32
Αρκουδάκι που έχασε τη ζωή του στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου (φωτ.αρχείου)
|Intimenews/MKO ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Aλλη μία αρκούδα νεκρή (η πέμπτη μέσα στη χρονιά) σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2017, 19:32

Σε πέντε ανέρχονται φέτος τα τροχαία δυστυχήματα με θύματα αρκούδες, όταν πέρυσι είχε σημειωθεί μόλις ένα, επισημαίνει η περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», η οποία ζητά από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αλλά και από την Πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

To τελευταίο συμβάν συνέβη αργά το βράδυ της Πέμπτης επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Μεταμόρφωσης Κοζάνης.

Το άτυχο ζώο προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο την ώρα διέλευσης φορτηγού, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του «Αρκτούρου» Πάνος Στεφάνου εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτά τα τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα «αναδεικνύουν την ανάγκη κάλυψης του οδικού δικτύου -όπου υπάρχει κενό- με ηλεκτροφόρα σύρματα».

Το σημείο του δυστυχήματος χρήζει άμεσης διαχείρισης, αφού φέτος σε αυτό σκοτώθηκαν τρεις αρκούδες και από το 2003 συνολικά 14. Βρίσκεται στο εθνικό οδικό δίκτυο Φλώρινας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της τοποθεσίας «Κλειδί» Αμυνταίου Φλώρινας

Η περιοχή είναι σημαντικό φυσικό πέρασμα για την άγρια ζωή, αλλά το σημείο «ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να παραμένει αθωράκιστο, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να συνεχίζουν να κινούνται με μεγάλες ταχύτητες, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες δυστυχήματος», προσθέτει ο ίδιος.

Ο «Αρκτούρος» ενδεικτικά προτείνει την εγκατάσταση ενός προσωρινού συστήματος πινακίδων και φωτεινής σηματοδότησης. Επιπλέον, ζητεί να γίνεται, στο σημείο, τακτικός έλεγχος ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...