242
Το γκολ του εικονιζόμενου ήταν αρκετό για να οδηγήσει τη χώρα του στον τελικό της διοργάνωσης | REUTERS/Lee Smith

Allez les Bleus: η Γαλλία στον τελικό

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2018, 22:57
Το γκολ του εικονιζόμενου ήταν αρκετό για να οδηγήσει τη χώρα του στον τελικό της διοργάνωσης
|REUTERS/Lee Smith

Allez les Bleus: η Γαλλία στον τελικό

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2018, 22:57

Η Γαλλία επέστρεψε σε τελικό Μουντιάλ ύστερα από 12 χρόνια και την Κυριακή 15 Ιουλίου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει στη Μόσχα τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο της, απέναντι στη νικήτρια του ημιτελικού Αγγλία-Κροατία, την Τετάρτη.

Οι «τρικολόρ» επιβλήθηκαν στην Αγία Πετρούπολη με 1-0 του Βελγίου, χάρη στην κεφαλιά του Ουμτιτί, του κεντρικού αμυντικού της Μπαρτσελόνα, στο 51ο λεπτό και έγιναν οι πρώτοι φιναλίστ στη διοργάνωση της Ρωσίας.

Ταυτόχρονα, αυτό το γκολ άφησε, για μια ακόμη φορά τους Βέλγους, με το όνειρο της συμμετοχής σε έναν τελικό, παρόλο που στο ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα του Μαρτίνεθ ήταν καλύτερη… Ειδικά στο πρώτο ημίωρο το Βέλγιο κυριάρχησε πλήρως, όμως είτε λόγω αστοχίας είτε λόγω Γιορίς (τεράστια επέμβαση στο 21′) το γκολ δεν ήρθε…

Η Γαλλία από το 35′ και μετά αντέδρασε, ο Εμπαπέ μπήκε στο πνεύμα του αγώνα κι άρχισε να μαγεύει μοιράζοντας απίθανες ασίστ, με τους Παβάρ, Ζιρού να αστοχούν και τελικά τη λύση έδωσε ο… Ουμτιτί!

Από κόρνερ, νίκησε τον Φελαϊνί και τον Κουρτουά πετυχαίνοντας το γκολ που όπως αποδείχθηκε ήταν και το καθοριστικό. Βλέπετε, η Γαλλία δεν είναι Ιαπωνία και οι Βέλγοι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους.

Να σημειωθεί ότι μέχρι το 1998 οι Γάλλοι μετρούσαν τρεις χαμένους ημιτελικούς σε Μουντιάλ…

Από τότε όμως έχουν κάνει το 3 στα 3 με την τελευταία τους επιτυχία να καταγράφεται το βράδυ της Τρίτης στην Αγία Πετρούπολη, περνώντας στον τελικό της Κυριακής.

Απέναντι στην Κροατία ή στην Αγγλία; Θα φανεί το βράδυ της Τετάρτης, στο ματς που ξεκινά στις 21:00.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...